Nagenieten van Amerika: 7 tips

nagenieten van amerikaDe GateWay Diner in Almere

En dan is die mooie Amerika-reis waar je zolang naar hebt uitgekeken alweer voorbij! Wat kun je doen om te nagenieten van Amerika? In dit artikel geven we je graag een paar tips zodat jij het Amerika-gevoel lekker lang vasthoudt.

Inhoudsopgave

Amerikaanse muziek

John Denver op je stereo. Geheid dat je teruggeslingerd wordt naar jouw tijd in Amerika. Of nou ja, misschien zijn het andere songs die jou terugvoeren naar de USA. Het is tijd om jezelf een beetje te kietelen en een geweldige playlist samen te stellen. Het geeft niet om tijdens druilerig weer in de bus, de trein of op de sportschool weg te dromen naar je Amerika-trip.

Doe meer met je vakantiefoto’s

Natuurlijk, iedereen maakt vakantiefoto’s. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat we de foto’s op een harde schijf of computer zetten, er nog één keertje doorheen bladeren om er vervolgens niet meer op terug te komen. Zonde! Als je er een ‘ouderwets’ fotoalbum van maakt en dat op de salontafel legt of in de boekenkast zet, pak je het er veel vaker bij. Bovendien is het maken van een eigen fotoboek gewoon een ontzettend leuke bezigheid, waarbij je weer even helemaal terug in Amerika bent!

Maak een aftermovie

Heb je ook filmpjes gemaakt van jouw Amerika-trip? Nu is het moment om wat vrije uurtjes in te plannen en een geweldige aftermovie te maken. Inspiratie nodig? Kijk dan eens wat deze Amerika-gangers in elkaar hebben gemonteerd. Moeilijk hoeft het echt niet te zijn. Met Movie Maker voor of Windows of iMovie voor de Mac zet je in no-time een geweldige film in elkaar. Zet ‘m op YouTube, dan kunnen wij er ook van genieten.

LEES OOK:  Rinus ook beroemd in Amerika

Ga in een Amerikaan rijden

Heb je ons blogartikel over Amerikaans autorijden in Nederland gezien? Als jouw Amerika-gevoel weer helemaal bovenkomt bij het rijden in een Amerikaanse bak, waarom zou je dat dan laten? Doe eens gek en huur een dikke Amerikaan voor een weekend. Is het deze nazomer nog lekker weer? Kies dan voor een convertible en beeld je in dat je op die Pacific Highway rijdt! De juiste muziek op de radio kan natuurlijk ook helpen. Maar wel de ogen openhouden, hè? We willen geen ongelukken.

Amerikaans eten

Doe als de Amerikanen en ga op z’n Amerikaans uit eten. De Amerikaanse keuken mag dan geen grote naam hebben, de Amerikaanse foodketens zijn wijdverspreid, ook in Nederland en België. En sla die McDonald’s nou maar ‘ns een keer over. Er is echt meer. Enorm in opkomst zijn bijvoorbeeld de ‘all-you-can-eet’-vreetschuren naar Amerikaans model. Je moet er maar zin in hebben, maar er is weinig fantasie voor nodig om zó weer in de US of A te zijn.

Een Amerikaanse diner

Eten hoeft niet per se. Alleen een kop koffie of een milkshake drinken in zo’n echte Amerikaanse diner kan al een geweldige ervaring zijn. Zo heeft de Gateway Diner in Almere onlangs opnieuw de deuren geopend. Je waant je eenmaal binnen meteen in de tijd van de rock ’n roll! Maar er zijn er meer in Nederland. Ken jij een leuke plek, geef dat dan hieronder in een reactie aan.

De beste tip: boek een nieuwe trip

Die ‘once-in-a-lifetime’-trip ga  je dan misschien niet meer maken (hoewel, zeg nooit ‘nooit’), maar wat let je om een stedentrip naar New York of Miami met Kerstmis te boeken? Of desnoods iets volgend jaar? Dan heb je lekker wat om naar vooruit te kijken!

LEES OOK:  Nieuwe WTC wint met 'antennelengte' verschil

Nagenieten van Amerika, hoe doe jij dat? Help mede-Amerika-fans en laat hieronder van je horen!

Foto boven Gateway Diner op YouTube

491 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.