Tips voor als je in Amerika wilt gaan studeren

Iedere student die in het buitenland gaat studeren moet zich natuurlijk aanpassen aan zijn of haar omgeving. Voor toekomstige studenten hier wat praktische tips van huidige studenten in de VS.

studeren in amerika

Hoe ga je om met geld?

Open een rekening bij een bank. Wanneer je naar de VS gaat, dan zul je je euro’s moeten inruilen voor dollars. Je kunt natuurlijk je Nederlandse bankrekening houden en in Amerika gaan pinnen. Dat heeft alleen flink wat nadelen. Je moet dan altijd met contant geld betalen, je kunt niet zomaar met je pinpas betalen. Heb je geen contant geld, dan moet je eerst naar een geldautomaat (ATM) om te pinnen. Een ander nadeel is dat je bij sommige commerciële banken extra moet betalen voor het pinnen vanaf je Nederlandse rekening. Bijvoorbeeld bij de Bank of America, waar de kosten rond de 2 dollar per transactie liggen.

Het overmaken van geld van een Nederlande bankrekening naar je nieuwe (Amerikaanse) rekening brengt ook kosten met zich mee. Die kunnen oplopen tot 15 dollar. Daarnaast krijg je een bankpas die kan fungeren als een creditcard. Als er bijvoorbeeld een Visa-logo op je kaart staat, kun je hem als creditkaart gebruiken en kun je gewoon in winkels betalen of online bestellen. Je geld wordt dan wel direct van je bankrekening afgeschreven, je leent dus niet het geld wat bij ‘echte’ creditcards het geval is. Maar je hebt dus wel een wereldwijde betaalmethode!

Kortingskaarten verzamelen!

Zorg voor alle ‘discount cards’ bij ketens waar je veel koopt. Als je elke week boodschappen doet bij dezelfde supermarkt, ben je een dief van je eigen portemonnee als je niet zo’n kaart hebt. De artikelen met korting zijn alleen beschikbaar voor klanten met een ‘discount card’, heb je die niet dan betaal je gewoon de volle prijs. Net zoals hier met de bonuskaart van de Albert Heijn, dus. Op jaarlijkse basis kun je zo heel wat frappuccino’s besparen!

Zorg voor je eigen lunch tijdens de colleges. Studenten hebben vaak niet zoveel geld en moeten dus flink besparen, maar je moet natuurlijk wel blijven eten en drinken! Breng daarom je eigen lunch mee en bespaar zo heel veel geld.

Het is verstandiger je boeken bij een tweedehandse boekhandelaar te kopen (hoogst waarschijnlijk is er wel een in de buurt van de campus) of je koopt je boeken online. Site als Amazon, eBay, Book Byte en Campus Books zijn goede startpunten om goedkoop je boeken te bestellen. Je kunt een paar honderd euro besparen ten opzichte van het kopen van nieuwe boeken.

Colleges volgen

Zorg dat je een hoofdstuk/paragraaf daadwerkelijk bestudeerd hebt voordat je naar college gaat. Je doet er goed aan om altijd een stap verder te zijn dan wat tijdens het college wordt behandeld. Als je dan iets niet snapt, dan kun je dat gelijk vragen. Snap je het wel, dan bezinkt het allemaal wat sneller in je als het nog een keer wordt besproken door de professor.

Het kopen van schoolspullen moet je niet overdrijven. Wat je echt nodig hebt: een rode correctiepen, een potlood, een gum, een puntenslijper, geodriehoek, een markeerstift voor notities en 2 rekenmachines. Waarom 2 rekenmachines? Voor sommige tests mag je geen wetenschappelijke rekenmachine gebruiken. Dan moet je kunnen terugvallen op een eenvoudige.

Je sociale leven als student in Amerika

Tip: ga bij een vereniging op de campus. De meeste colleges hebben verschillende clubs waarvoor je je aan kunt melden. Er is voor elk wat wils. Dit is een goede manier om met andere studenten in contact te komen. Het maakt je leven als student een stuk leuker en je zult zien: binnen de kortste keren lunch je niet meer alleen!

Koop een Amerikaans mobieltje. Studenten in de VS houden van bellen, je loopt op campus en je ziet iedereen bellen. Het is ook niet raar als je in een klas een telefoon hoort afgaan. Om met iedereen in contact te blijven, heb je je eigen mobiel nodig. Wil je met je medestudenten gaan lunchen, dan stuur je gewoon even een berichtje of geef je een belletje!

(nog geen waarderingen)
Laden...