Top 5 typisch Amerikaanse gerechten

Amerikaanse Gerechten Hamburgers

Bij een bezoek aan Amerika kun je het niet missen: de typisch Amerikaanse gerechten en hapjes. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten, maar één ding hebben de gerechten wel gemeen: de hoeveelheid. In Nederland zou soms een heel gezin van één Amerikaanse maaltijd kunnen smullen.  Hieronder een top vijf van de snacks en gerechten die je geproefd móet hebben om een idee te krijgen van de Amerikaanse eetcultuur.

Spareribs

Vooral in het zuiden van Amerika zijn spareribs, bestaande uit rund- of varkensvlees, erg populair. Ze worden, soms urenlang, bereid op een barbecue of open vuur. De kok heeft vaak zijn eigen marinade of (pittige) saus voor op het vlees ontwikkeld. Zo ook Hutchins BBQ in Dallas, Texas, die garant staat voor sappige spareribs en pittige barbecuesaus waarvan het water je in de mond loopt.

amerikaanse-gerechten-spareribs

Spareribs

Varianten van de hotdog

Ook een favoriet uit het Amerikaanse zuiden: de diverse varianten op de hot dog. Zo vind je er de corn dog, een hotdog met een gefrituurd korstje en de chili cheese dog, een hotdog op een broodje met chilisaus met rundvlees, cheddar en uien. Voor heerlijke hotdogs ga je naar Dreamy Weenies in New Orleans. Hier hebben zelfs vegetariërs en veganisten een grote keuze aan de snack. De veganistische chili cheese dog is een echte aanrader!

amerikaanse-gerechten-chili-cheese-dog

Chili cheese dog

Pancakes

Pancakes zijn bij Amerikanen voornamelijk populair als ontbijt. Amerikaanse pancakes zijn veelal dikker dan de Nederlandse pannenkoeken. Geliefde toppings zijn boter en ahornsiroop, maar ook pindakaas, fruit, slagroom, jam en honing worden regelmatig met de lekkernij gecombineerd. Bij Clinton St. Baking Company & Restaurant In New York vind je verrukkelijke pancakes. Met de bananen- en walnootpancake en de blauwebessenvariant zit je altijd goed.

Amerikaanse Gerechten Pancakes

Pancakes

S’mores

De naam s’more staat voor some more en zodra je het hebt geproefd, weet je waarom! De s’more is een verslavende snack, die bestaat uit een geroosterde marshmellow met een stukje chocolade tussen twee (Graham-)crackers. Het is een heel bekend tussendoortje onder Amerikaanse kinderen, die de marshmellows eerst roosteren op een kampvuur, alvorens hun eigen s’more te maken. Het koekje is zó geliefd onder de Amerikanen dat er een feestdag aan is gewijd: de jaarlijkse National S’mores Day op 10 augustus.

Amerikaanse Gerechten S'mores

S’mores

Sliders

Een slider is een kleine sandwich, waarbij meestal wordt verwezen naar een minihamburger. Lekker als je niet genoeg trek hebt voor zijn grote broer, de hamburger, of ook smakelijk als voorgerecht. Bij Lou’s Food Bar in Denver, Colorado, wordt het vlees twaalf uur op hout gerookt, alvorens er heerlijke sliders van worden gemaakt.

Amerikaanse Gerechten Sliders

Sliders

Kortom, écht gezond zijn veel Amerikaanse gerechten niet, maar wel erg lekker. Benieuwd naar nog meer maaltijden van Amerikaanse bodem, inclusief goede lokale restaurants en eetcafés  die ze serveren? Presentator Adam Richman neemt je in het programma Man v. Food (te bekijken op onder andere Netflix) mee op een culinaire reis door de hele VS.

LEES OOK:  Wat is er mis met Amerika?

Wat zijn jouw favoriete Amerikaanse gerechten?

Foto’s: Wikimedia en Pixabay

39.611 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.