2000 – New York

Jaja, eindelijk was het dan zover: In maart 2000 gingen Lou en Loes naar The Big Apple. Anneloes haar neefje liep stage in het Waldorf Astoria hotel, en ze wilde hem wel opzoeken. Haar zilvervlootrekening kwam vrij, dus financieel ging het ook wel lukken. Of ik als vrijwilliger meewilde naar New York… Nou, wat zou jij doen? 28 maart vertrokken we naar de hoofdstad van de wereld….

Dag 1 – vertrek, aankomst & Times Square
Dag 2 – Central Park, Natural History Museum & Broadway
Dag 3 – Maxima’s telefoonnummer & selfmade city lights tour
Dag 4 – Kungfucomic.com & canelloni in Little Italy
Dag 5 – Wall Street, Brooklyn Bridge & Twin Towers
Dag 6 – Central Park, Harlem & Washington Heights
Dag 7 – aankomst in Amsterdam

Als eerste natuurlijk naar Times Square, waar het allemaal gebeurt…. Geweldig, al die reclameborden en toeters en bellen in het echt. En er komt echt rook uit de putten op straat, wow! Je voelt je in het begin wel even heel erg nietig als je op straat loopt tussen de wolkenkrabbers. Maar gelijk heb je het gevoel: Hier gebeurt het! Erg hectisch allemaal daar. maar wel errug tof!

De volgende dag naar Central Park, en shiiiit wat is dat groot zeg…. hier een foto van Central Park genomen vanaf het Empire State Building. In mijn Lonely Planet stond dat Central Park groter is dan Monaco. Nou ben ik nog nooit in Monaco geweest, maar voor een park klinkt dat al bizar groot. Even zitten aan “the Pond”. Was eigenlijk gewoon een grote smerige groene vijver. Erg warm was het ook niet, 15 graden was max. Maar in ieder geval geen regen!

Vervolgens even naar “ons” hotel, het Waldorf Astoria, waar het neefje van Anneloes werkt. Mr. Nick voor insiders. We liepen wat door het hotel te dwalen op zoek naar de Presidential Suite, want Clinton slaapt altijd in dit hotel als hij in New York is. We kwamen langs de Ladies restroom, waar ook een payphone aan de muur hing. Er lagen telefoonboeken bij, waar we even het telefoonnummer van onze vriendin Maxima hebben opgezocht. Ze stond gewoon in het telefoonboek! Jammer alleen, ze was verhuisd zonder ons te berichten. We hebben het nummer namelijk gebeld, en een of andere Gary nam de telefoon op. Je ziet: van je vrienden moet je het hebben…..

Even langs Rockefeller center gewandeld… ik sta tussen de 2 vlaggen van de VS… Pak je microscoop er maar bij. Hiervoor ligt een ijsbaantje waar op dat moment een travestiet aan het schaatsen was. Grappig, maar we vroegen ons af hoe koud hij/zij het zou hebben. Het waaide er flink. En weer terug naar Broadway, dit is de studio waar de Late Show met David Letterman wordt opgenomen. Kaartjes waren natuurlijk uitverkocht, maar toch even leuk om er langs te lopen.
Lang leve Macy*s, worlds largest store; het was er ook echt erg groot.

Graag hadden we iedereen laten geloven dat dit onze hotelkamer was maar helaas, het is gewoon de meubelafdeling. De prijskaartjes hangen er nog aan.

Links: Het Flatiron building. Apart om te zien. Is nog even het hoogste gebouw van de wereld geweest, al was dat in 1930 als ik me niet vergis. Rechts: City Hall Park; hier achter werkt de mayor of New York. Rudy Giuliani, ons allen wel bekend na de beruchte 11 september.

The world famous Brooklyn Bridge
En het uitzicht op Manhattan bij zonsondergang vanaf de brug. Die vlek is een zeppelin, ligt dus niet aan mijn camera of aan jouw ogen. Geeft nu wel een raar effect om naast de WTC-torens te zien.

Battery Park, in het zuiden van Manhattan, bij mooi weer een super parkje om te klaverjassen kwamen wij achter….. raar effect: het is net of de Twin Towers scheef staan. Dat was destijds een leuk grapje.
Washington Heights, in het meest noordelijke deel van Manhattan, aan de Hudson River even bijkomen van alle belevenissen, even in de Lonely Planet kijken waar we hierna heen gingen.

Tot slot nog even relaxed een coffee meepakken in het Waldorf Astoria, het enige restaurant waar we binnen mochten roken! Die avond vlogen we weer fijn terug naar het land van de wooden shoes…

(nog geen waarderingen)
Laden...