Fauna in Amerika

In de Verenigde Staten komen vele insekteneters, vleermuizen en knaagdieren voor. Verder diverse soorten herten, elanden, bizons en roofdieren als zwarte en bruine beren, poema’s, wasberen, neusberen, lynxen, de zeldzame ocelot en de net zo zeldzame zwartvoetbunzing.

Vogels
Een groot deel van ’s werelds vogelsoorten komt in de Verenigde Staten voor. Hieronder zijn wereldwijd verbreide soorten als valken, eendachtigen, reigers, duiven en uilen, maar ook vogels die alleen op het noordelijke halfrond voorkomen als pestvogels, boomkruipers en zeeduikers. Roofvogels komen in zeer veel variëteiten voor zoals blauwe kiekendief, steenarend, slechtvalk, prairievalk en de nationale vogel: de Amerikaanse zeearend. Florida is een waar vogelparadijs met o.a. witte en blauwe reigers, schimmelkopooievaars, slangenhalsvogels, roze lepelaars, kiekendieven, wouwen, steltlopers, plevieren, zee- en visarenden.

Reptielen
In de zuidelijke staten zitten alligators en ratelslangen. Verder komen er ongeveer 50 soorten schildpadden waaronder de de diamantrugschildpad in Texas, de gigantische alligatorschildpad (tot 100 kg) en de woestijnschildpad. De vrij zeldzame Amerikaanse spitssnuitkrokodil komt alleen nog maar in de brakke wateren van Zuid-Florida.

Vissen en amfibieën
De wateren rondom de Verenigde Staten zijn een thuis voor vele vissoorten waaronder haring, schol, kabeljauw, zalm en sardine. In de rivieren zijn verschillende soorten zalm en forel te vinden. Een bijzondere oceaanbewoner in het noordoosten van de Verenigde Staten is de degenkrab, een levend fossiel en de laatste exemplaren van een dierengroep die 500 miljoen jaar geleden massaal voorkwam. Amfibieën zijn vertegenwoordigd in de vorm van o.a. Pacifische reuzensalamanders, zeldzame sirenen, de reuzenpad en vele soorten boomkikkers.

(nog geen waarderingen)
Laden...