Verzorgde rondreizen Amerika

Verschillende reisorganisaties bieden in meer of mindere mate verzorgde rondreizen naar Amerika aan. Wie boeken dit soort vakanties? Vooral mensen die van gemak houden. Met een verzorgde vakantie hoef je je nergens zorgen over te maken, want alles wordt door de reisorganisatie geregeld. Het enige wat je moet doen is de vakantie uitzoeken die bij je past.

Verzorgde Rondreizen Amerika
Verzorgde rondreizen Amerika: een ervaring die je je leven niet meer vergeet!

Om die reden zijn dit soort verzorgde reizen ook populair onder ouderen die naar Amerika op vakantie gaan. Maar verzorgde rondreizen worden uiteraard ook door jongeren en gezinnen geboekt die graag een compleet verzorgde vakantie willen. Als je alles zelf uit wilt zoeken, ben je ook veel tijd kwijt met een hoop geregel. Terwijl je misschien wel juist alleen wilt genieten van die ‘once in a lifetime’ rondreis door Amerika.

Hieronder bespreken we enkele van de bekendste en best gewaardeerde reisorganisaties die verzorgde rondreizen naar Amerika aanbieden.

Inhoudsopgave

riksja travel rondreis amerika
Riksja Travel

Rondreizen door Noord-Amerika. Alles is hier groot. Van enorme rotsen, diepe kraters, bulderende watervallen tot quarter pounders en kingsize bedden. En zelfs de kleinste huurauto geeft jou een supersize roadtrip.

Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke Amerika-reiziger. Riksja verkoopt naar eigen zeggen reizen die ze ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je Amerika en zijn bijzonder levenswijze echt ontdekt.

De rondreizen Amerika van Riksja Travel worden onder de noemer Amerika Online verkocht. Met deze flexibele Amerika-rondreizen heeft de organisatie de beste reisroutes alvast uitgestippeld. Maar je kunt je individuele reis ook zelf samenstellen met onze bouwstenen.

Kijk voor meer informatie over de avontuurlijke Amerika-reizen van Riksja Travel op de speciale Amerika-website.

333travel - amerikareizen
333TRAVEL.nl

Ga je graag zelfstandig maar wel goed voorbereid op reis naar Amerika? Kijk dan eens bij 333TRAVEL.nl. 333TRAVEL.nl is de individuele verre reizen-specialist. Zij organiseren individuele rondreizen, strandvakanties en verzorgen reizen op maat, fly drives, auto- en camperhuur naar onder meer Amerika.

333TRAVEL.nl gelooft niet in de verkoop van uitgeklede reizen. Daarom zijn alle individuele rondreizen voorzien van de entreegelden van de beschreven excursies en wordt er een volwaardig reisprogramma inbegrepen bij de reis. In tegenstelling tot veel andere touroperators hebben alle reizen dagelijks vertrek en ze zijn met een willekeurig aantal dagen te verlengen. Door de samenwerkingen met sterke partners kunnen zij dit voor een zeer concurrerend tarief aanbieden. De prijs-kwaliteitsverhouding komt hierdoor gunstig uit.

De accommodaties binnen een rondreis zijn waar mogelijk van 3-sterrenniveau. Bij de deluxe-pakketten die als upgrade van iedere rondreis te boeken zijn, is het niveau zelfs 4 sterren en de strandverlenging 4+ of 5 sterren.

Kijk voor meer info over de individuele rondreizen naar Amerika op de site van 333TRAVEL.nl.

Tenzing Travel (voorheen Kuoni)

Tenzing Travel heeft de hele wereld gezien en is om deze reden als geen ander in staat advies te geven op basis van eigen ervaring. Daarnaast zijn de specialisten van Tenzing Travel ter plaatse wereldwijd 24 uur per dag bereikbaar voor het aandragen van nuttige tips en reisinformatie. Tenzing Travel heeft zich gespecialiseerd in verre reizen. Ze bieden onder meer reizen naar Nieuw-Zeeland, Australië en Noord- en Zuid-Amerika aan. En dat doen ze goed, getuige de prijzen die ze regelmatig ontvangen. Het is geen goedkope reisorganisatie. Daarentegen kun je wel verwachten dat jouw Amerikareis bij Tenzing Travel tot in de puntjes verzorgd zal zijn.

Maatwerk, flexibiliteit en exclusiviteit zijn de kracht van Tenzing Travel. Tenzing Travel biedt autovakanties, camperreizen, rondreizen, maatwerk reizen, individuele reizen, citytrips, huwelijksreizen, groepsreizen, talrijke excursies in wereldsteden en diverse vliegtickets naar bestemmingen wereldwijd met verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Inspiratie voor de merknaam Tenzing Travel werd gevonden in het verhaal van Sir Edmund Hillary. Hij was de eerste die de Mount Everest heeft beklommen. Later zei hij: “Niet het bereiken van de top, maar de reis ernaartoe is wat het onvergetelijk heeft gemaakt.” Maar zonder gids en sherpa Tenzing Norgay had Hillary de top nooit bereikt. Tenzing bereidde de reis voor, kende de route, en hielp problemen onderweg te overwinnen. “Wij willen graag de ‘Tenzing’ zijn voor onze klanten”, aldus Hans de Wilde, algemeen directeur van Tenzing Travel.

Tenzing Travel richt zich dan ook wat meer op de luxepaardjes, meer dan bijvoorbeeld het veel avontuurlijker ingestelde Djoser. Maar goed, voor beide soorten reizen valt wat te zeggen en voor beide zijn zeker doelgroepen.

verzorgde reizen amerika best of the southwest

Voorbeeldreis: Best of the Southwest (21 dagen)
Deze reis door het zuidwesten van Amerika doet zijn naam eer aan. Je ziet immers het beste wat het zuidwesten te bieden heeft. Je begint de reis in Los Angeles waarna je vervolgens door de woestijn naar de Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce Canyon en het Zion National Park rijdt. Je passeert vele locaties van westernfilms en ervaart de afwisseling en grootsheid van het landschap. Je ziet de ‘glitter and glamour’ van Las Vegas voordat je via Death Valley en het natuurschoon van Yosemite naar San Francisco rijdt. Via de mooie kustroute Highway 1 rij je naar de stranden van Monterey en Santa Barbara waarna je weer terugkeert naar Los Angeles. Deze reis duurt 21 dagen en is te boeken vanaf € 1115 p.p.

Kijk voor meer informatie over de reizen op de website van Tenzing Travel.

 

fox vakanties amerikareizen
FOX

FOX, Verre Reizen van ANWB heeft als direct seller een uitstekende reputatie opgebouwd met de verkoop van georganiseerde verre reizen. In een groep, samen, met vrienden of als single; binnen het ruime wereldwijde aanbod aan groepsreizen, individuele reizen, singlereizen en strandvakanties in veelal comfortabele hotels is uw droomreis zeker op www.FOX.nl te vinden. Deze pakketreizen kenmerken zich van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs die online geboekt kunnen worden. Verder biedt FOX haar klanten bij de meeste reizen de gelegenheid om de reis te verlengen. Op de gebruiksvriendelijke website kunt u eenvoudig zoeken door alle beschikbare reizen, vindt u uitgebreide informatie en leest u ervaringen van andere reizigers in de reisverslagen en het forum.

Interesse in rondreizen Amerika met FOX? Kijk op de website voor meer info.

tioga tours amerikareizen
Tioga Tours

Deze kleine touroperator is gespecialiseerd in Amerika- en Canada-reizen. Als echtpaar reisden de oprichters van het bureau met twee tot camper omgebouwde touringcars van 1989 tot 1994 met groepen door heel Europa. Later organiseerden zij ook groepsreizen met gehuurde motorhomes door de VS.

Uiteindelijk bleef alleen Amerika over. Tot 2002 organiseerden en begeleidden zij een groot aantal groepsreizen door dit uitgestrekte land. Mede dankzij de komst van internet ontstond hieruit Tioga Tours, een in de VS en Canada gespecialiseerd reisbureau. Deze uit de hand gelopen hobby is inmiddels zo groot dat zij geen groepsreizen meer doen.

De charme van Tioga Tours is dat ze klein zijn en zelf heel veel door Amerika en Canada hebben gereisd, waardoor ze hun klanten vanuit een zeer persoonlijke invalshoek helpen bij het “op maat” samenstellen van een Amerikareis. Ook voor het huren van een camper ben je bij Tioga aan het juiste adres.

src cultuurvakanties amerikareizen

Meer informatie over reizen naar Amerika met Tioga Tours? Kijk op de website van Tioga Tours.

SRC Cultuurvakanties

Na een geslaagde paasbusreis voor vrienden en bekenden naar de Costa Brava, liet Wibo Anema op 15 november 1983 de Studentenreisclub in het handelsregister inschrijven. Voor die winter werden enkele bruisende skiweken in Oostenrijk gepland. Al gauw bleek de belangstelling overweldigend en werden extra reizen ingekocht. In de paasvakantie van 1984 reisden ruim 1000 studenten af naar het zonovergoten voorjaarsfeest van de StudentenReisClub aan de Costa Brava. SRC is geboren.

In de loop van de tijd wordt het steden- en rondreizenprogramma steeds verder uitgebreid. In 1995 stond voor het eerst prominent het woord “Cultuurvakanties” op de cover van de brochure. Met dit nieuwe Nederlandse woord, inmiddels geregistreerd bij het Merkenbureau van de Benelux, geeft SRC volgens eigen zeggen karakter aan van het product. De reizen van SRC houden het midden tussen een excursievakantie en een culturele reis. De deskundige reisleider speelt daarbij een belangrijke rol. Met het begin van het seizoen 1996 werd de naam Speciale Reizen Centrale in de ijskast gezet, en biedt SRC zijn reizen verder aan onder de naam SRC-Cultuurvakanties.

Om de concurrentie aan te kunnen en de positieve ontwikkelingen van de laatste jaren voort te kunnen zetten, ging SRC-Cultuurvakanties eind 1995 op zoek naar een grote sterke touroperator als partner in de markt. Deze werd gevonden in de OAD, die per 1 januari 1996 een minderheidsbelang van 49% in SRC heeft genomen. Begin 1998 is dat belang uitgebreid tot 75% en in november 2002 heeft Wibo Anema ook de resterende 25% verkocht. SRC-Cultuurvakanties blijft desalniettemin volledig zelfstandig, onder haar eigen naam en vanuit Groningen opereren.

SRC Cultuurvakanties verzorgd georganiseerde groepsreizen naar Amerika, evenals naar vele andere bestemmingen. Het land ontdekken, kennismaken met zijn volk en gebruiken, geschiedenis en taal. Dat is de essentie van een SRC-Cultuurvakantie. De reisleiders van SRC willen u een land niet alleen laten zien, maar er ook iets over vertellen. Er wordt overnacht in middenklasse hotels en u hoeft zich als reiziger nergens zelf druk over te maken. Alles wordt voor u geregeld.

Meer informatie over de reizen van SRC? Kijk even op de website van SRC Cultuurvakanties.

De Jong Intra verzorgde rondreizen Amerika
De Jong Intra

De Jong Intra Vakanties is een onafhankelijke Nederlandse touroperator. De Jong Intra biedt een heel scala aan vakanties. Van stedentrips en riviercruises tot zonvakanties en compleet verzorgde rondreizen Amerika.

De Jong Intra is al meer dan veertig jaar een vertrouwde naam in de reiswereld. Het bedrijf is aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Boeken via deze organisatie is dus risicoloos. Verder kun je rekenen op uitstekende begeleiding en service. In 2014 en 2015 won deze reisorganisatie de prijs voor de Beste Allround Touroperator, een initiatief van Reisgraag.nl.

De Jong Intra Vakanties heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod als het gaat om Amerikareizen. Of je nu kiest voor een groepsrondreis met Nederlands sprekende reisleiding, zelf het land per huurauto of camper wilt verkennen, de kinderen verrast met een verblijf in Disney World of heerlijk wilt bijkomen op de prachtige stranden van Miami Beach, Californië of Hawaii.

Kijk voor meer informatie over de Amrikareizen van De Jong Intra Vakantie op de website.

Bekijk ook deze inspirerende video van Nederlanders die een rondreis / roadtrip door Amerika maakten in 2015.

amerikaplus - amerikareizen
AmerikaPLUS

AmerikaPLUS verkoopt rechtstreeks en tegen de goedkoopst mogelijke tarieven direct aan de consument, zonder tussenkomst van een reisbureau. Dit maakt de reizen van AmerikaPLUS erg voordelig.

AmerikaPLUS biedt verschillende reistypen aan naar Noord-Amerika. Er kan onder andere gekozen worden voor autrondreizen, fly & drives, groepsreizen, camperreizen of losse reisonderdelen.

Amerikaplus is een onafhankelijke aanbieder en organisator van verre reizen en is al ruim tien jaar actief in de Nederlandse reiswereld met een uitstekende kennis van de mogelijkheden op vakantie ter plaatse. AmerikaPlus is van mening dat het zoeken naar de passende vlucht, vervoer en accommodaties zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk moet zijn. Door de uitgebreide zoekmogelijkheden, is het zoeken en vergelijken van reizen eenvoudig en overzichtelijk. Het aanbod is heel divers en er is voor ieder wat wils!

Kijk voor meer informatie over de rondreizen van AmerikaPLUS op hun website.

UStravel.nl

Het onafhankelijke gevoel, vliegen naar onbekende bestemmingen, vervolgens met een huurauto uw eigen vakantie creëren. U bepaalt uw eigen tempo, kunt stoppen waar u zelf vindt dat het leuk is. Een wereld waarin u lekker de tijd neemt om volop te genieten. ’s Avonds is uw slaapplaats geregeld; u kunt kiezen, van een eenvoudig pension tot een luxe 5-sterren hotel, of liever een bed & breakfast of een Country Inn.

Keuze genoeg. Wilt u een hotel met uitzicht op Central Park, waagt u liever een gokje in Las Vegas met al haar pracht en praal of zit u liever hoog in de Rockies. Wat dacht u van New York, San Francisco, Miami of Chicago? Maar ook kunt u heerlijk actief bezig zijn op een Dude Ranch of tijdens het raften op de Colorado River. Ook het reizen met een camper is een unieke beleving. Optimale vrijheid en volop genieten.

UStravel.nl biedt u de mogelijkheid Amerika zelf te beleven. Ook bij de reizen van en naar uw bestemming, streeft UStravel.nl naar optimale vrijheid. Heen vliegen op Boston en terug vanaf Washington, een combinatie van Seattle en Dallas; geen probleem bij UStravel.nl. Reis ook eens per trein. Wanneer u snel op uw plaats van bestemming wilt zijn, neemt u het vliegtuig en wanneer u wat wilt zien, reist u met Amtrak.

UStravel.nl staat voor vakanties met een eigen beleving. UStravel.nl neemt de randvoorwaarden voor zijn rekening: de vlucht, autohuur en accommodaties.

Kijk voor meer informatie over deze touroperator op UStravel.nl.

Jan Doets: rondreizen Amerika met Mr. America

Een reisorganisatie met als slogan ‘Mr. America # 1″ moet wel heel zeker van zijn zaak zijn. Ik ben geneigd Jan Doets te geloven, mede door de geniale advertentie – al weer heel wat jaartjes terug – geschreven door Jaap Toorenaar. Ik heb zelf nog nooit met Jan Doets gereisd, maar die advertentie overtuigde mij onmiddellijk. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik zelf werkzaam ben in de reclame, als copywriter, en dat ik daardoor misschien wat bevooroordeeld ben.

Desalniettemin, ik ben er vrijwel van overtuigd dat iedereen die de advertentie leest haar ook gelooft. Goed, hier komt ze:

Kent u alle reisverhalen van Donkers en Büch over Amerika?
Lees dan nu Neerlands beroerdste schrijver: Jan Doets.

Mijn naam is Jan Doets en ik ben geen schrijver. Sinds 1981 organiseer ik reizen naar Amerika en noem ik mezelf Mr. America nr. 1. Ik hoor mijn vrouw nog zeggen: ‘Zou je dat nou wel doen, Jan?’ En mijn concurrenten hebben waarschijnlijk zitten schuddebuiken van het lachen, toen ze m’n slagzin voor ’t eerst hoorden. We zijn inmiddels met z’n vijfendertigen op de zaak en we verzorgen meer vakantiereizen naar Amerika dan wie dan ook in Nederland. Ons reisbureau is een bijzonder reisbureau. We kunnen u niets vertellen over Frankrijk, Spanje of Italië. Van Thailand weten we alleen dat ’t in de Bosatlas staat. Maar Amerika en Canada kennen we als onze broekzak. Als niemand ons naar bed stuurt, kunnen we er dagen en nachten over vertellen. Klanten vragen me wel eens hoe vaak ik in Amerika ben geweest. Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar ’t is meer dan honderd keer. Ook m’n medewerkers zijn er kind aan huis. Dat moet ook, vind ik. Je kunt niet over appels praten als je nooit appels eet. Bij het selecteren van hotels zijn we kritischer dan een voormalige ombuds- en consumentenman. De vering van de bedden, de brillen van de toiletten en de stretchers rond het zwembad, we controleren alles. Je moet kunnen doorzakken op vakantie, maar niet door een stretcher. Als ’t even kan, kiezen we voor rustig gelegen hotels. Al is dat in Manhattan niet makkelijk. Onze reizen zijn gunstig geprijsd en u vliegt met gerenommeerde maatschappijen. We hebben het altijd vertikt om met Flying High Airways in zee te gaan. Op ons reisbureau in Heerhugowaard kunt u ons het hemd van het lijf vragen. De moeilijkste vragen vinden we het leukst. Wilt u binnen vijf minuten weten of er op 17 juli een camper in Phoenix beschikbaar is? Binnen vier minuten weet u het. Wilt u een jazz-country-blues tournee maken langs New Orleans, Nashville en Memphis? U krijgt de adressen van de beste clubs er gratis bij. Hebt u teveel films gezien en wilt u naar de berg uit ‘Close Encounters’, het kerkje uit ‘The Graduate’ en het hotel uit ‘The Shining’? U zegt ’t maar. Zelfs tickets voor sportevenementen kunnen we verzorgen. (We hadden pas nog een klant die naar Chicago Bulls tegen Minnesota Twins wilde. We moesten hem teleurstellen. Basketbalclubs spelen zelden tegen honkbalteams.) Als u dat wenst, hebt u uw tickets en papieren een maand voor vertrek in huis. Inclusief een dik pak informatie. Over cafés, restaurants, musea, routes en uw eventuele huurauto. We hebben ‘t dashboard voor u uitgetekend en u kunt thuis al wennen aan de P, R en D van de automatische versnellingsbak. Hebt u de reisverhalen van Donkers en Büch over Amerika verslonden, maar bent u er nog steeds niet geweest? Leest u dan de nieuwe, 250 pagina’s dikke reisgids van Mr. America nr. 1 Jan Doets America Tours. Ik ben wellicht Neerlands beroerdste schrijver en met m’n reisgids zal ik nooit de P.C. Hooftprijs winnen. Maar ach, wat geeft ‘t. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die terugkwam uit Amerika en zei dat ie het boek toch beter vond.

Hallo, bent u er nog? Een echte ouderwetse long copy-advertentie, zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden. Ik vind ‘m prachtig. Maar goed, we hadden het hier niet over reclame uit de oude doos, maar over reizen. Jan Doets noemt zich de specialist en biedt autotours, campertrips, citytrips en special trips. Het spreekt voor zich dat de mogelijkheden hierbij vrijwel eindeloos zijn. Als je een verzorgde reis naar de States overweegt, dan raad ik aan in ieder geval ook even de website van Jan Doets te checken.

Autotours door Amerika met Jan Doets

Misschien wel de meest aantrekkelijke manier van reizen door de USA en Canada zijn autotours. In een comfortabele, Amerikaanse huurauto ziet u heel veel, reis je lekker in je eigen gezelschap en er aan het eind van de dag wacht je altijd een gereserveerd hotel of lodge. Bij Jan Doets heb je de keuze uit meer dan 100 verschillende autotours. Ook is alles op maat aanpasbaar.

Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf een autotour door Amerika samenstellen, maar dan moet je ook alles zelf regelen.

Een autotour is altijd een compleet arrangement:

  • Je vliegt met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij naar de plek waar uw huurauto op je wacht.
  • Je rijdt in een huurauto die qua type is afgestemd op de route en afstand die gaat afleggen.
  • Je logeert in een goede toeristenklasse hotelaccommodatie.
  • De routes zijn zo uitgekiend dat je op de mooiste of juist meest interessante plekjes komt, vaak verblijf je op plekken die je niet direct bekend in de oren klinken maar juist zeer uniek zijn en je de beste ervaring bieden.
  • Bij bijna alle autotours kun je excursies reserveren die je belevenis completer en intenser maken.
  • Je ontvangt een glasheldere routebeschrijving en je krijgt een uitgebreid documentatiepakket plus wegenkaarten.

Natuurlijk zijn er meerdere touroperators die interessante autoreizen door de VS kunnen verzorgen.

Djoser: ook voor rondreizen Amerika

Djoser organiseert groepsrondreizen en avontuurlijke vakanties naar Amerika waarbij cultuur, natuur en contact met de bevolking de belangrijkste elementen zijn. Een Djoser vakantie in Amerika is ideaal voor mensen die actieve en avontuurlijke groeps vakanties in Amerika willen combineren met veel individuele vrijheid.

Los Angeles, San Francisco en Las Vegas worden tijdens de rondreis door West-Amerika afgewisseld met het prachtige natuurschoon van nationale parken als Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion. Tijdens de rondreis aan de oostkust bezoek je steden als New York en Washington, maar ook kleine stadjes met een koloniale sfeer omgeven door prachtige bossen en mooie stranden en natuurlijk de Niagara watervallen.

Rondreis Verenigde Staten Oostkust, 22 dagen
Een mooie rondreis waarbij charmante dorpjes, uitgestrekte bossen, ruige kusten en de Niagara Falls worden gecombineerd met de wereldsteden New York, Boston en Washington.

Rondreis Verenigde Staten, 23 dagen
Prachtige rondreis waarbij kampeerovernachtingen in de Nationale Parken worden afgewisseld met hotelovernachtingen in bruisende steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco.

Kijk voor meer informatie op de website van Djoser.

EF Studeren in Amerika

EF Education First is in 2011 en 2012 gekozen tot beste Reisorganisatie Taalreizen van Nederland. Want als je gaat reizen, wil je er wel zeker van zijn dat alles goed voor je geregeld is .

Of je nu een Taalcursus, een Studiejaar in het buitenland of een High School Year in Amerika wilt gaan doen, bij EF kies je het programma dat het beste bij je past. Je kunt zelf de duur, bestemming en intensiteit van de cursus bepalen. Daarnaast wordt alles van A tot Z voor je geregeld als je dat wilt, van de accomodatie tot en met je vlucht en verzekeringen. Naast Amerika organiseert EF ook taalreizen naar Europa, Azië, Australië en Zuid- Afrika.

Kom studeren in Amerika en leer Engels in de bruisende metropool New York, het academische centrum van Boston of de trotse hoofdstad Washington DC.  Ontdek de Amerikaanse strandcultuur op onze taalscholen in Honolulu, Miami Beach, San Diego en Los Angeles. Of ervaar de relaxte levensstijl van de westkust terwijl je studeert in San Francisco, Santa Barbara of Seattle.

Verbeter je Engels op drastische wijze bij EF en keer terug naar huis met herinneringen om nooit meer te vergeten.

Wil jij meer informatie over de EF-reizen naar Amerika? Ga naar de EF Studeren in Amerika website en vraag een gratis brochure aan.

(138 stemmen, gem.: 0,11 van de 5)
Laden...