Liberty Bell

Liberty BellNaast het Vrijheidsbeeld is er nog een ander belangrijk historisch symbool voor Amerika. De Liberty Bell.

De misschien wel beroemdste bel in de hele wereld werd gegoten in Londen door de Whitechapel Bell Foundry en in 1752 verstuurd naar Philadelphia voor het nieuwe Pennsylvania State House, dat tegenwoordig bekend is als Independence Hall. Voordat deze kon worden geïnstalleerd, werd een barst ontdekt en moest de bel eerst worden hersteld. De twee vaklieden, John Stow en John Pass uit Philadelphia, hebben deze restauratie uitgevoerd. De bel werd gebruikt om de burgers van Philadelphia te verzamelen, als ook bij de eerste keer dat de Declaration of Independence (de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring van Engeland) werd voorgelezen.

De laatste keer dat de Liberty Bell werd geluid

De laatste keer dat de bel werd geluid was op de viering van de verjaardag van George Washington in 1846. Op die dag scheurde de barst verder uit tot de huidige grootte en werd besluiten de klok buiten gebruik te stellen. Hoewel deze sindsdien stil is gebleven, is de Liberty Bell een symbool geworden van vrijheid en onafhankelijkheid voor generaties van Amerikanen en voor velen over heel de wereld. Bezoekers kunnen de Liberty Bell bekijken en luisteren naar het verhaal dat de Park Rangers erbij vertellen. Toegang tot de Liberty Bell Pavilion is gratis. Vertalingen van de geschiedenis van de Bell zijn verkrijgbaar in het Arabisch, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn, Portugees, Russisch en Spaans.

Strenge bewaking van de Liberty Bell

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 wordt de Liberty Bell net zo streng bewaakt als het Vrijheidsbeeld, dat andere belangrijke Amerikaanse symbool. Bezoekers moeten erop rekenen op drukke dagen in de rij voor de veiligheidscontrole te staan. Hier word je gefouilleerd en moet je door r̦ntgenpoortjes lopen. Tal van bewakers houden de bezoekers goed in de gaten. Het is voor ons Europeanen mooi om te zien hoe de Amerikanen omgaan met een ver hen zo belangrijk object met symbolische waarde. Je zult dan ook veel groepjes schoolkinderen aantreffen, die in Philadelphia Рals bakermat van de Amerikaanse cultuur Рde voor Amerika zo belangrijke historie met de paplepel krijgen ingegoten.

(nog geen waarderingen)
Laden...