Verblijf in Amerika

Er zijn verschillende manieren waarop je in Amerika kunt verblijven. De meeste toeristen zullen tijdens hun trip naar Amerika in een hotel of pension verblijven. Enkele gelukkigen kunnen mogelijk bij vrienden verblijven, zoals je kunt lezen in de sectie met Reisverslagen. Amerika is echter heel goed ingericht op zelfstandig reizen en overnachten in campers of motels. Op deze pagina beschrijven we een aantal accommodatiemogelijkheden.

Accommodaties

Het is altijd verstandig om van tevoren je accommodatie te reserveren. Je kunt hiervoor gebruik maken van de toll-free booking service: zonder kosten kun je telefonisch een hotelkamer reserveren. Deze service wordt door alle grote hotel- en motelketens in de gehele Verenigde Staten geboden.

In de meeste Amerikaanse hotels betaalt men voor de kamer en niet per persoon. Het ontbijt is in Amerika niet bij de hotelprijs inbegrepen. In de aangegeven hotelprijzen zijn de extra belastingen niet verwerkt. Ofschoon de hotelprijzen niet aan controle onderhevig zijn, zijn het over het algemeen vergelijkbare categorieën van hotels van dezelfde prijsklasse. De hotels van de grotere hotelketens zijn ingedeeld in luxe-, midden- en budgetklasse. De meeste hotelkamers hebben airconditioning, een badkamer en televisie. Voor je hotelkamer kun je kiezen tussen een single (eenpersoonskamer; alleen in ouderwetse hotels), een twin (twee bedden) of een double (tweepersoonsbed).

Jeugdherbergen / hostels

Jeugdherbergen liggen meestal buiten de steden. Leden van buitenlandse jeugdherbergverenigingen kunnen er tegen lage prijzen voor hun onderdak terecht. Er zijn verschillende centraal gelegen jeugdherbergen, die door de YMCA en YWCA worden beheerd (Young Men’s (en Women) Christian Association). De tarieven zijn zeer redelijk. Men hoeft geen lid te zijn van de YMCA of YWCA om erin te logeren, maar gezien de grote vraag is het aan te bevelen om minstens twee maanden van tevoren te reserveren.

Studentenflats

Studenten en andere jongeren kunnen eveneens betaalbaar onderdak vinden op de campus van de universiteiten en studentenverenigingen.

Kamperen

In Amerika wordt meestal gekampeerd met een kampeerauto of met een caravan. Als je van plan bent je vakantie in Amerika geheel of ten dele kamperend door te brengen, dan zijn Rand McNally’s Campground and Trailer Park Guide of Wood’s uitgebreide Campground Directory onontbeerlijk. Deze gidsen, waarin de kampeerterreinen worden beoordeeld naar de geboden faciliteiten, komen elk jaar opnieuw uit. De kampeerterreinen worden in twee categorieën ingedeeld: openbare kampeerterreinen die men aantreft in de nationale parken, staatsparken en staatsbossen en particuliere campings. Voor de drukst bezochte nationale parken moet men maanden van tevoren rechtstreeks bij de desbetreffende kampeerterreinen reserveren. Wil je gewoon in je slaapzak onder de blote hemel overnachten, dan moet je vooraf toestemming vragen bij het parkbeheer.

(nog geen waarderingen)
Laden...