Mobiel bellen in de VS

In Europa en andere delen van de wereld maken aanbieders van mobiele telefonie gebruik van het 900/1800 netwerk. In de VS gebruikt men een andere frequentie, die met een triple-band (of quad-band) telefoon gebruikt kan worden. Het is mogelijk om met een zogenoemd triple-bandtoestel (tri-band) mobiel te telefoneren. Als je provider bellen in Amerika ondersteunt, kun je dus bellen en gebeld worden. Heb je een dual-band toestel dan gaat dat niet.

De meeste moderne en niet al te goedkope toestellen zijn inmiddels tri-band. Het is wel handig om vooraf te checken of je in Amerika kunt bellen met je mobieltje.

Let er op dat het bellen in de USA (dat gaat via Nederland) en bellen naar Nederland met je Nederlands mobieltje erg duur kan zijn, je bent immers in het buitenland! Ook gebeld worden in de USA kost geld. De beller (waarschijnlijk vanuit Nederland) belt een Nederlands 06-nummer, jij bent degene die alle kosten voor ontvangst van inkomende gesprekken in het buitenland betaalt.

Mobieltje kopen

Een relatief goedkoop alternatief om toch bereikbaar te zijn in de USA is om in Amerika een gsm te kopen. Je kunt bij een electrowinkel of warenhuis een pre-paid pakket kopen, net zoals dat in Nederland wordt aangeboden.

Vraag aan de verkoper naar de meest gunstige tarieven. Omdat je er waarschijnlijk maar weinig gebruik van zult maken, is het verstandig een zo goedkoop mogelijk toestel te kopen met zoveel mogelijk beltegoed.

Er wordt in Amerika geen onderscheid gemaakt tussen vaste- en mobiele nummers. De kosten voor het versturen van een sms-bericht zijn gelijk aan één belminuut.

Het bezit van een mobieltje is erg handig wanneer op het vliegveld opgehaald wordt, je onderweg pech hebt, de huurauto op een andere locatie wilt afleveren of een hotel wilt reserveren. Laat je ook bij aanschaf uitleggen voor welk gebied het lokale tarief wordt gehanteerd. Meestal is dat het gebied waar je de telefoon koopt. Net zoals in Nederland wordt er dikwijls gestunt met telefoons en beltegoed. Een dagje shoppen loont!

Eén nadeel echter: als je het nummer doorgeeft aan je vrienden in Nederland, kost het hen behoorlijk wat (per minuut) om jou te bellen. Zij bellen immers een Amerikaans mobiel nummer!

Het alternatief: een telefoon huren

Wanneer je geen tri-band telefoon hebt en je wilt tijdens je verblijf in Amerika toch bereikbaar zijn, dan kun je ook overwegen een telefoon te huren. Je kunt ze zowel in Nederland als in Amerika huren. In Amerika heb je op de internationale luchthavens speciale winkels die toestellen verhuren. De prijzen, voor zowel het huren als het bellen, zijn echter pittig.

Een Amerikaanse sim-kaart

Een andere mogelijkheid is om je eigen mobiele telefoon mee te nemen en een Amerikaanse simkaart aan te schaffen. In de VS kun je bij verschillende winkels of tankstations prepaid-kaarten kopen met een bedrag erop waarmee je kunt bellen. De kosten per minuut verschillen van aanbieder tot aanbieder, maar komen gemiddeld op zo’n 3 tot 5 dollarcent per minuut om naar Nederland of België te bellen.

Voorafgaand aan je reis naar Amerika kun je ook als een speciale USA simkaart kopen. Hiermee kun je voor een vastgesteld bedrag onbeperkt bellen naar Nederland en België en 70 andere landen. Je kunt kiezen voor datapakketten van 3, 5, of 10 GB. Je kunt onbeperkt sms’en naar landen over de hele wereld. Met deze oplossing maak je gebruik van het snelle LTE-netwerk. Let erop dat er in afgelegen gebieden zoals natuurparken vaak geen ontvangst is. In stedelijke gebieden heb je echter nooit een probleem.

 

(nog geen waarderingen)
Laden...