Werken als scholier of student

Voor Nederlandse scholieren of studenten die in de VS willen werken zijn er verschillende mogelijkheden. Een aantal internationale jongerenorganisaties bemiddelen voor werk in de VS. Het gaat om typische zomerbaantjes als summercamp-counselors (medewerkers aan een Amerikaans zomerkamp), strandwacht of ander werk in de toeristenindustrie.

Het Fulbright Center heeft een programma waarmee je in de zomer in de VS kunt werken. Daarnaast bemiddelen enkele internationale jongerenorganisaties voor banen als au-pair, summercamp counselor en vrijwilligerswerk.

Summercamps
Jaarlijks worden in de VS honderden jongeren gezocht die het leuk vinden om een zomerkamp te begeleiden. Amerikaanse kinderen die de zomer om wat voor reden dan ook niet met hun ouders kunnen doorbrengen brengen de zomer vaak met leeftijdsgenoten door. De zomerkampen zijn er in veel soorten en maten: privékampen, kampen speciaal bedoeld voor kinderen uit achterstandswijken, religieuze kampen. In totaal zijn er zo’n 10.000 zomerkampen, waar jaarlijks 7 miljoen kinderen doorbrengen. Over het algemeen zijn deze kampen in bosrijke gebieden en in een mooie omgeving.

Vrijwilligerswerk
De VS biedt verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Er is een organisatie die bemiddelt voor mensen die werk willen doen in de nationale parken. Het gaat dan vaak om fysiek zwaar werk dus het is wel zaak dat je in goede conditie bent. Denk aan het aanleggen van wandelpaden, dierenopvang of licht constructiewerk. Ook zijn er mogelijkheden om meer sociaal werk te verrichten. De VS kent talloze dak- en thuislozencentra die gebruik maken van vrijwilligers.

Au-pair
Nederland kent verschillende organisaties die bemiddelen tussen Nederlandse jongeren die in de VS een half jaar of een jaar au-pair willen zijn en Amerikaanse gezinnen. Au-pairs in de VS hebben de mogelijkheid een opleiding te combineren met het werk en krijgen de mogelijkheid de taal goed te leren. Je krijgt een geldbedrag waarmee je vakken kunt volgen aan een nabijgelegen community college.

Verschillende organsiaties zijn actief in het bemiddelen voor au-pairs. Onderstaande organisaties zijn aangesloten bij de International Au Pair Association (IAPA). Organisaties die bij deze vereniging zijn aangesloten garanderen een minimale kwaliteitsstandaard. Het komt ook voor dat via internet au-pairs worden gezocht, het is niet aan te bevelen op een dergelijk aanbod in te gaan.

Kijk op www.iapa.org welke organisaties in Nederland aangesloten zijn bij IAPA.

(nog geen waarderingen)
Laden...