Tips reisverzekering Amerika

Wanneer je op vakantie gaat naar Amerika en wilt genieten van een onbezorgde vakantie kun je niet zonder een goede reisverzekering. Een reisverzekering die je achteraf niet voor verrassingen plaatst. Voor Amerika wordt een reisverzekering met werelddekking en aanvullende medische kosten aanbevolen. Bekijk onderstaande tips voor een goede en voordelige reisverzekering Amerika.

reisverzekering amerika tips

Amerika is een van de landen waar de medische kosten veel hoger liggen dan in Nederland of België. Deze extra kosten worden niet volledig door je verzekering in Nederland of België gedekt. In Nederland krijg je slechts je kosten tot het prijspeil in Nederland door de basiszorgverzekering gedekt. Ga je naar Amerika, dan heb je een reisverzekering nodig om verzekerd te zijn tegen deze soms absurd hoge ziekenhuisrekeningen. Let hierop wanneer je een reis of vakantie naar Amerika boekt.

Een reisverzekering voorkomt dat je zelf moet opdraaien voor de kosten van onvoorziene situaties. Bijvoorbeeld een ongeval in Amerika of het kwijtraken van je bagage. Je kunt in verschillende gevallen een beroep doen om je reisverzekering.

  • Tijdens je reis naar Amerika word je ziek
  • Je hebt vertraging en je moet één of meer extra hotelovernachtingen boeken
  • Je moet worden opgenomen in het ziekenhuis of je het anderszins medische hulp in Amerika nodig
  • Je hebt een ongeval gehad en je moet juridische expertise inwinnen

Al met al raden we je zeker aan om voor je Amerika-reis een reisverzekering af te sluiten. Of het een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering moet zijn, hangt helemaal af van de trip die je gaat maken.

Inhoudsopgave

Weekend New York of juist een lange rondreis

Als je van plan bent om een weekend naar New York te gaan, ben je het goedkoopst uit met een kortlopende reisverzekering. Tenzij je vaker per jaar op reis (meerdere keren of meer dan drie weken per jaar) gaat, dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Met een doorlopende reisverzekering kun je zo vaak als je wilt op reis. Je bent alleen gebonden aan een maximale reisduur per vakantie. Afhankelijk van de aanbieder kun je 40 tot zelfs 365 dagen aaneengesloten op vakantie. Reizigers die langer dan een jaar op reis gaan, hebben een lang-op-reisverzekering nodig. Daarmee kun je tot 24 maanden op reis. Vergelijk reisverzekeringen en je ziet snel wat voor jou de goedkoopste oplossing is.

Wintersport in Amerika en gevaarlijke sporten

Ben je van plan om te gaan wintersporten in Aspen of een andere Amerikaanse wintersportplaats dan heb je wintersportdekking nodig om een beroep te kunnen doen op de reisverzekering. De wintersportdekking is meestal gecombineerd met onderwatersport en vergoedt onder meer wintersportartikelen en ongebruikte skipassen en is noodzakelijk om een beroep te kunnen doen op geneeskundige kosten. Ze biedt ook een vergoeding wanneer je bijvoorbeeld van de berg gehaald moet worden met een helikopter.

Amerika is het land voor outdoorsporten, maar houd er rekening mee dat gevaarlijke sporten niet altijd worden gedekt door een reisverzekering. Dat verschilt per verzekeraar. In de polisvoorwaarden kun je terugvinden welke sporten wel en niet worden gedekt. De reisverzekering specialisten Europeesche en Allianz Assistance bieden de meeste mogelijkheden om gevaarlijke sporten te verzekeren. Dan ben je bijvoorbeeld ook verzekerd tijdens canyoning, parachutespringen, zweefvliegen en bergsporten.

Basisdekking

De meeste reisverzekeraars bieden een beperkte basisdekking en veel keuzemogelijkheden. Alarmcentrales en reisverzekeraars adviseren – zeker voor Amerika – een minimale basisdekking met persoonlijke hulpverlening, bagagedekking en aanvullende medische kosten.

Bagage kun je afhankelijk van de reisverzekering van 1.000 tot 5.000 euro meeverzekeren. Als je dure spullen zoals een laptop of fiets meeneemt is het verstandig daar rekening mee te houden. De gemiddelde bagagedekking is 2.500 euro. Individuele items zijn tot bepaalde hoogte verzekerd. Dus voor een gestolen laptop krijg je dan 300 tot 1.000 euro, afhankelijk van de reisverzekeraar.

Reisverzekering Amerika: aanvullende dekkingen

Voor reizen naar Amerika is een rechtsbijstandsverzekering aan te bevelen. Dit is misschien al via je Nederlandse verzekering gedekt, maar als dat niet het geval is dan kun je dat vaak ook met de reisverzekering meeverzekeren, net als een ongevallendekking.

Annulering kun je van 750 tot 3.000 euro meeverzekeren met een reisverzekering. Veel vakantiegangers verzekeren annulering mee, maar dat is wel relatief duur. Huurauto’s verzeker je niet via een reisverzekering, maar via de autoverhuurder. Kijk voor meer informatie over autohuur en verzekering op de pagina Auto huren in Amerika.

Een goede reisverzekering Amerika

Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die je kunt overwegen als je een reis naar Amerika gaan maken. Het is handig als je zelf kunt kiezen hoe en hoe uitgebreid je jezelf wilt verzekering. De volgende aanbieders zijn geschikt om je reisverzekering voor Amerika bij te boeken.

Tasman Verzekeringen

Wat maakt Tasman Verzekeringen anders dan andere aanbieders van verzekeringen?

• Tasman Verzekeringen biedt reisverzekeringen met goede voorwaarden tegen scherpe premies.
• Service staat bij Tasman Verzekeringen hoog in het vaandel.
• Bij Tasman Verzekeringen stelt de reiziger zelf zijn ideale pakket samen, afhankelijk van het reisdoel.
• In tegenstelling tot een gewone reisverzekering biedt de Tasman Reisverzekering ook dekking tijdens werk, studie, stage, of Au Pair- uitwisseling in Amerika.
• Tasman Verzekeringen heeft jarenlange ervaring in het verzekeren van reizigers met als reisdoel Amerika.

Kies hier je reisdoel en bereken direct je premie

Stages en vrijwilligerswerk in Amerika

Stages en vrijwilligerswerk in Amerika vallen vaak onder de reisverzekering. Bij reisverzekeraars als Univé zit dit in de basisdekking, bij andere betaal je een toeslag. Je moet alleen wel rekening houden met de maximale reisduur, maar er zijn verschillende doorlopende reisverzekeringen waarmee je 180 tot 365 dagen op stage naar het buitenland kunt.

Zakelijke reizen naar Amerika zoals congresbezoek of besprekingen kunnen vaak worden meeverzekerd, maar bij enkele reisverzekeringen ben je alleen gedekt tijdens reizen met een recreatief karakter. Controleer dit goed voordat je afreist naar Amerika.

Houd er rekening mee dat je van tevoren een ESTA-reistoestemming moet aanvragen wanneer je naar Amerika op vakantie gaat. En vergeet ook niet om te controleren hoelang je paspoort nog geldig is.

Foto Reisverzekering Amerika: Pixabay

(nog geen waarderingen)
Laden...