Onderwijs in Amerika

Het onderwijs in de Verenigde Staten valt onder de verantwoordelijkheid van de afzonderlijke staten. Onderwijs aan een openbare school is in elke staat gratis. Dit openbare systeem is gebaseerd op een 13-jarige onderwijscarrière. Het begint met de ‘Kindergarten’ en het eindigt in de 12de klas. Daarna is het aan de leerlingen om hun diploma van de High School (de middelbare school) te halen. Dit onderwijssysteem noemt met ‘K through 12’ of ‘K12’.

Onderwijs in Amerika: elementary, middle en junior high

De meeste Amerikaanse kinderen doorlopen drie verschillende scholen: Elementary, Middle School (in sommige staten Junior High School genoemd) en High School. Na de High School is het voor sommigen tijd om te studeren aan een College, waar je – net als bij ons – je Bachelor’s Degree kunt halen. Er zijn ook universiteiten die een Bachelor’s Degree aanbieden. Daarnaast kun je op de uni doorstuderen voor je Master.

Preschool

Kinderen die te jong zijn om op de Elementary terecht te kunnen, kunnen naar de zogenoemde Preschool. Een soort vroegere kleuterschool dus, alleen ze beginnen er een jaar eerder mee. Er zijn professioneel geschoolde leerkrachten aanwezig, zodat de kinderen op pedagogisch en educatief gebied ook echt iets opsteken. Op de Preschool wordt een belangrijke basis voor de toekomstige ontwikkeling van kinderen gelegd.

Lees meer over studeren in Amerika.

(1 stemmen, gem.: 3,00 van de 5)
Laden...