7 tips voor betere foto’s tijdens je Amerika-reis

7 tips voor betere foto’s tijdens je Amerika-reis

Ga je ook zo’n onvergetelijke roadtrip naar West-Amerika maken? Ga je misschien een weekje chillen in Miami? Of doe je het ‘rustig aan’ met een lang weekend New York? Waar je ook heen gaat, gaat de kans is groot dat je foto’s gaat maken. Al was het maar omdat je je smartphone nou eenmaal overal bij je hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet met dezelfde standaardplaatjes thuiskomt, die iedereen al heeft? In dit artikel geven we je 7 gouden tips voor betere foto’s. Doe er je voordeel mee tijdens jouw Amerika-reis.

Inhoudsopgave

1. Kies een bijzondere hoek

Op ooghoogte en vanaf dezelfde plek als die honderden andere toeristen dat ene highlight fotograferen is bijna nooit een goed idee. Dan weet je zeker dat je géén originele foto hebt. Doe wat meer moeite, loop een eindje om, zoek de hoogte of juist de diepte uit en maak een kiekje waar je mee thuis kunt komen.

2. Speel met het licht

Het licht is van enorme invloed op de sfeer van je foto’s. Probeer eens te fotograferen bij zonsopgang of juist bij zonsondergang. Het ochtend- of avondlicht geeft je foto’s meteen iets extra’s. Durf daarnaast ook eens foto’s te maken tegen het licht in, voor een speciaal effect.

3. Kies andere onderwerpen

Het is een cliché, maar wel waar! Durf af te wijken van de gebaande paden en fotografeer in plaats van de Canyon juist dat dorpje of die oude auto’s die nog niet iedereen op de foto heeft gezet.

LEES OOK:  Rondreis Noord-Amerika: 8 plekken die je zeker gezien moet hebben

4. Plaats het onderwerp niet in het midden

Het is menselijk – het onderwerp dat je wilt fotograferen in het midden van scherm of zoeker plaatsen – maar het levert de minst spannende foto’s op. Dit geldt vooral je je voorwerpen wilt fotograferen. Een groep mensen op de foto zetten is natuurlijk een ander verhaal. Als je focust op iets links of rechts in beeld, kun je dit in balans proberen te brengen met iets op de achtergrond aan de andere kant van het beeld.

5. Dichterbij!

Toegegeven, het is in Amerika niet altijd makkelijk om dichter bij het onderwerp van je foto te komen. Probeer het toch, wanneer je kunt. Zorg dat datgene wat je op de foto wilt zetten het beeld vult. Daarmee maken je foto’s veel meer impact. Je zult het zien!

6. Hou je camera bij de hand

Hou je camera of smartphone steeds in de buurt. Of beter nog: in je hand. Zo kun je op het moment wanneer er iets onverwachts gebeurt, meteen een foto maken. En dat zijn vaak de leukste. Vergeet ook niet te zorgen voor volle accu’s en lege geheugenkaarten.

7. Reflecties

Een regenachtige dag tijdens je Amerika-vakantie? Dit is jouw kans om artistieke foto’s te maken. Ga op zoek naar weerspiegelingen in plassen of op natte tegels. Kerstverlichting, gebouwen, verkeer, alles krijgt een artyfarty tintje als je deze tip in de praktijk brengt. Even oefenen en Times Square zie je door een heel andere bril!

Bonustip: maak ook je kaartjes persoonlijk!

Hoe leuk is het als je op stedentrip of op reis bent door Amerika en familie of vrienden ontvangen een kaartje van je? Je kunt natuurlijk ter plekke ansichtkaarten kopen en die versturen, maar dat is een heel gedoe, het is kostbaar en ze doen er eindeloos lang over om de overkant van de oceaan te bereiken.

LEES OOK:  Rondreis Amerika: waar moet je beginnen?

Je kunt het ook handiger aanpakken. Met fotokaarten van kaartwereld.nl maak je in een handomdraai een leuke kaart mét een foto uit Amerika. De kaarten worden gewoon via Nederland verstuurd, dus ze zijn er ook nog eens snel en goedkoop.

Wat zijn jouw tips om betere foto’s te maken als je naar Amerika gaat?

591 views
(2 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.