Rondreis Amerika: waar moet je beginnen?

Rondreis Amerika - waar moet je beginnen?Rondreis Amerika - waar moet je beginnen?

Tja, waar begin je als je trek hebt in een rondreis door Noord-Amerika? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rij voor als je reisplannen nog in een pril stadium zijn.

1. Het budget

Het begint natuurlijk allemaal met het budget. Want je kunt wel zeggen dat je een enorme rondreis wilt maken, maar uiteindelijk moet je er ook de poen voor hebben. Een budgetbestemming wordt Noord-Amerika nooit. Maar het is zeker wel goed mogelijk om flink te besparen. Lees hiervoor de budgettips voor een zo goedkoop mogelijke reis naar Amerika die we onlangs publiceerden.

2. Hoelang ga je?

Na het budget is dit waarschijnlijk de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen als je graag een rondreis door Amerika wilt maken. En tegelijkertijd is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk ook van invloed op dat budget.

Hoelang trek je uit voor je reis naar Amerika? Als je maar twee weken de tijd hebt, ligt een grote rondreis langs alle Nationale Parken niet voor de hand. Je zult je dan echt moeten beperken tot een kleinere tour. Als je maar twee weken de tijd hebt, is het wellicht het beste om je te beperken tot een grote stad in combinatie met een kleine rondreis.

Heb je drie weken of langer, dan worden de mogelijkheden al groter, mits je budget natuurlijk ook toereikend is.

3. De bestemming

Natuurlijk ga je rondreizen door Amerika, maar Amerika is groot. Zeg maar gerust ‘huuuuge’! (Uitspreken met de tongval van President Trump.) Dus je beperkt het beste tot een gebied van enkele staten. Of tot een reis van de oostkust tot de westkust. Of een reis langs een van de kusten. Wat je bestemming wordt hangt grotendeels van je eigen voorkeuren af.

LEES OOK:  Rondreis Noord-Amerika: 8 plekken die je zeker gezien moet hebben

Het westen van Noord-Amerika is al tijden populair als bestemmingen voor een mooie rondreis. Maar het Zuidwesten of het Noordoosten is zeker ook interessant, net als een roadtrip van New York tot de Florida Keys.

Laat je vooral ook inspireren door de verhalen van rondreizen die reizigers hebben ingestuurd.

4. Wat voor soort reis wil je maken?

Heb je al nagedacht over wat voor soort reis je wilt maken? Een trip met een huurcabrio over Route 66, een camperreis van kust tot kust, een rondreis per openbaar vervoer waarbij je de beroemdste filmlocaties in de VS opzoekt?

En wil je in motels en hotels slapen of overnacht je liever in B&B’s of op kampeerterreinen? Het maak allemaal nogal wat uit. Qua budget, maar ook wat voor soort reis het wordt.

5. De reistijd

Nog een belangrijke om over na te denken. Wanneer ga je? Je kunt flink besparen op vliegtickets als je ruim van tevoren boekt. Maar uiteraard speelt ook de tijd van het jaar mee. Wil je in het hoogseizoen? Of heb je de mogelijkheid om in het laagseizoen te reizen?

Variëren in vliegtijden en -dagen en in maatschappijen kan ook flink schelen in de kosten. Hetzelfde geldt trouwens ook voor het huren van een auto.

Natuurlijk hangt de beste reistijd af van de plek waar je heen gaat. In het westen van Amerika kun je het beste in het voor- en najaar zien. Maar voor andere plekken kunnen weer andere periodes gelden. Hou hier rekening mee als je je reis daadwerkelijk gaat plannen.

LEES OOK:  Het beste van LA in één dag

Andere dingen waarmee je rekening moet houden:

Bonustip: lekker alles laten regelen

Heb je geen zin om alles voor je reis naar Amerika zelf te regelen? Wil je alleen genieten en verder nergens omkijken naar hebben? Dan kun je natuurlijk ook een Amerikaspecialist zoals Tenzing Travel voor je rondreis door Amerika inschakelen.

Dat kost uiteraard wat meer, maar je kunt dan ook exact aangeven wat je wensen zijn en je bent er zeker van dat alles perfect geregeld is.

Foto: Pixabay

1.096 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.