Zo wen je terug uit Amerika weer aan autorijden in Nederland

Terug Uit Amerika Zo Wen Je Weer Aan Autorijden In Nederland

Je bent zojuist teruggekeerd uit Amerika? En je hebt daar in een Amerikaanse huurauto gereden? Dan heb je ongetwijfeld ervaren hoe relaxed autorijden in Amerika eigenlijk is. Had je je daar nu zo druk over gemaakt. Keep your lane is eigenlijk een eenvoudiger systeem dan rechts rijden. En dat iedereen op safe speelt in het verkeer is eigenlijk wel zo veilig. Terug in Nederland of Vlaanderen lijken ze te rijden als gekken! Hoe wen je in hemelsnaam weer aan het verkeer hier? Zeven gouden tips van de redactie van DitIsAmerika.nl.

Inhoudsopgave

1. Lekker rustig aan autorijden

Waarom meteen weer in de verhoogde versnelling na je terugkeer van vakantie? Hou het nog even relaxed, zet een rustig muziekje op, kies de rechterbaan en hou koers op 100 kilometer per uur. Da’s voorlopig snel zat.

2. Stel een Amerika-playlist samen

Stel een fijne Amerika-playlist samen op Spotify, op cd of op een usb-stick en speel die af in je auto. Zelf hebben we een cd samengesteld met de titel ‘The American Dream’. Met daarop heerlijke automuziek als Almost Heaven, West Virginia van John Denver, For America van Red Box, This is not America van David Bowie Surfin’ USA van The Beach Boys. Binnen no-time droom je weer weg naar die tijd in Amerika, achter het stuur van je huurauto met zes cilinders.

3. Koop een Amerikaanse auto

Cruisen zoals je in Amerika over de Interstate deed? Doe gewoon eens gek en koop een Amerikaanse auto. Er staan er genoeg te koop in Nederland. Kies voor een lekker ruim model met veel vermogen onder de kap. Je weet wat de Amerikanen zeggen, hè? There’s no substitute for cubic inches. Hoor je die cilinders al? Maar als je écht iets speciaals wilt, dan zul je ‘m uit Amerika moeten importeren. Het regel- en papierwerk kun je aan een gespecialiseerde partij overlaten.

LEES OOK:  Terug in de tijd in Philadelphia: 5 historische hoogtepunten

4. Huur een Amerikaan

Gaat kopen je net iets te ver, maar wil je het Amerika-gevoel nog wel eventjes vasthouden? Huur dan gewoon een leuke Amerikaanse auto. Bijvoorbeeld een Ford Mustang Cabrio. De wind wapperend door je haren, een lekker muziekje op. En dan een dubbele hamburger eten in een American diner. Heerlijk, toch?

Autorijden Amerika - Ford Mustang

5. Kijk een paar afleveringen van Baywatch

Stemt naar buiten gaan je toch treurig, omdat je te veel heimwee hebt naar Amerika? Dan hebben we hier de ultieme tip om uit je after-Amerika-dip te komen. Kijk een paar afleveringen van Baywatch. Mitch, CJ, Hobie, Shaunie en Eddie geven je gegarandeerd de ultieme American Smile op je gezicht. Sterker nog, als je de intro met de muziek van Survivor hoort en ziet, is je dag misschien al wel weer goed!

6. Rij een rondje door de Amerikaanse wijk

Wist je dat we in Nederland een Amerikaanse wijk hebben? Of nou ja, eigenlijk is het meer een buurt. Maar toch. De Amerikaanse wijk ligt in de vinexlocatie Schuytgraaf in Arnhem. Dus mocht je in de buurt zijn, dan kun je even een rondje doen en je weer bijna in de Amerikaanse suburbs wagen. En wie weet ben je dan wel zo enthousiast dat je hier wilt wonen?

7. Relaxed autorijden? Ga terug naar Amerika

Kun je echt niet meer wennen aan het jachtige verkeer in de lage landen? Boek dan gewoon een nieuwe reis en geniet opnieuw van een lazy roadtrip. Liefst lang van tevoren, dan heb je lekker veel voorpret!

LEES OOK:  Amerika: ook heel divers qua talen

Wat zijn jouw tips om terug uit Amerika weer te wennen aan het Nederlandse verkeer?

1.083 views
(3 stemmen, gem.: 4,33 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.