Een Amerikaanse wijk in Nederland

Door de vele films zijn we bekend met het fenomeen Amerikaanse suburbs: ruim opgezette wijken met houten bungalows, wandelpaden langs de weg en keurig gemaaid gras voor iedere deur. Ook in Nederland zijn een paar wijken opgezet volgens Amerikaans voorbeeld. Zo heeft de Arnhemse wijk Schuytgraaf een gedeelte dat is geïnspireerd door de suburbs: de Amerikaanse Wijk.

Schuytgraaf: Amerikaanse wijk

De Amerikaanse Wijk bestaat uit 243 woningen. De architect wilde een echte ‘Amerikaanse woonwijk’ te ontwerpen. Daarom lijken de woningen willekeurig door elkaar gebouwd, met veel verschillende types daken en verschillende kleuren. Er staan echt niet alleen maar vrijstaande huizen, maar door de manier van bouwen lijkt het toch vaak zo.

Daarnaast hebben veel huizen een serre, die vanwege het Hollandse klimaat meestal niet open is. Uiteraard ontbreken de brede straten met stoep en de grasveldjes voor de huizen niet. Zelf het ‘Centrale Park’ is in het plan opgenomen. Omdat het slechts om een blok van de Arnhemse wijk Schuytgraaf gaat hebben we het hier eigenlijk over een buurt, maar dat mag de pret niet drukken.

Een typisch Amerikaanse suburb… in Arnhem!
Amerikaanse daken

De huiseigenaren van de Amerikaanse Wijk zijn verenigd in de een kopersvereniging.

Amerikaanse brievenbus voor de deur
De Amerikaanse buurt in de Schuytgraaf (bron: Google)
LEES OOK:  Amerika in onze kledingkast
10.470 views
(5 stemmen, gem.: 4,40 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.