Het sociale netwerk gaat naar de beurs

Facebook - The Social Network

De film ‘The Social Network’ en de verschillende boeken over Mark Zuckerbergs project dat Facebook heet zijn het bewijs dat de The American Dream nog steeds levend is. Mark Zuckerberg is binnen 10 jaar een internetmiljardair geworden met een website waar honderden miljoenen mensen gebruik van maken.

Facebook lijkt in de westerse landen een enorme verandering in onze omgang teweeg te hebben gebracht. Zo spreken we elkaar via Facebook, zoeken contact met elkaar via Facebook en delen onze herinneringen. Ook zakendoen, deelnemen aan discussies en gelijkgestemde vinden is gemakkelijk mogelijk met Facebook. Daarnaast heeft Facebook een bijdrage geleverd aan open communicatief in landen met een repressief bewind.

Om meer te weten te komen over de beginjaren van Facebook, Harvard en de rechtszaken die Mark Zuckerberg voerde raad ik je de film ‘The Social Network’ van harte aan. Net als het boek laat dit op een amusante manier zien hoe een jonge student kan uitgroeien tot een internetmiljardair. Mark Zuckerberg was dan ook niet voor niets de jongste miljardair ter wereld. Wie weet of hij inmiddels is ‘ingehaald’?


Trailer van The Social Network

Mark Zuckerberg en de beursgang
De beursgang van Facebook in mei 2012 wordt als een van de grootste en meest besproken beursgangen van de laatste jaren gezien. Mark Zuckerberg heeft besloten voor de Nasdaq te kiezen als ideale verhandelplaats van de aandelen.

Terwijl het sociale netwerk naar de beurs gaat, lijkt zijn groei te stagneren. Met de beursgang zal het bedrijf Facebook echter enorm veel meer bestedingsruimte krijgen waardoor het netwerk uiteindelijk vergroot en uitgediept kan worden. Om Facebook krachtiger te maken heeft het de fotodienst Instagram overgenomen, met Instagram wil Facebook zijn gebruikers beter bedienen en Instagram beter integreren in het sociale netwerk.

LEES OOK:  Wist je dat: 'dollar' uit het Nederlands komt?

Sommige sceptici zijn bang voor een nieuwe internetbubbel, zoals we zagen aan het begin van de jaren nul. Facebook is volgens hen een overgewaardeerd bedrijf. Miljoenen wereldburgers zijn dan ook uiterst nieuwsgierig wat er uiteindelijk gaat gebeuren met de koers van Facebook en de stabiliteit van het bedrijf in zijn geheel.

Ook DitIsAmerika.nl heeft een Facebook-pagina. Sluit je aan!

1.072 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.