Wil jij nog emigreren naar Amerika?

Crowncam Statue of Liberty

Nederland verlaten en emigreren naar Amerika. Een jaar of 5 tot 10 geleden leek Amerika een enorm interessant land om naar te emigreren, net als in de eerste decennia van de vorige eeuw. De vraag is of Nederlanders dit anno 2012 nog steeds willen. De financiële positie van Amerika lijkt immers nog minder stabiel dan in Europa en Nederland. Voor een betere arbeidsmarkt of financieel klimaat lijkt Amerika in veel gevallen dan ook niet de juiste plaats. Nee, daarvoor kun je op dit moment beter in de tot voor kort als ‘Tweede Wereld’ bekendstaande landen terecht.

Een andere cultuur of natuur kan daarin tegen wel een uitstekende reden zijn om de emigratie erop te wagen en je geluk aan de andere kant van de oceaan te beproeven. En als je specifieke kennis hebt, kun je nog wel eens heel interessant voor Amerikaanse werkgevers zijn.

Gelukkig hoeft een emigratie tegenwoordig, in tegenstelling tot 80 of 100 jaar geleden niet definitief te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn het eerst een tijdje in Amerika uit te proberen om er vervolgens pas voor te kiezen definitief te emigreren.

Een definitieve emigratie?

Voor een definitieve emigratie naar Amerika ben je niet van de een op de andere dag klaar. Wanneer je wilt emigreren naar Amerika zul je dan ook aan de bekende green card-procedure moeten deelnemen. Na aan vele specifieke eisen te hebben voldaan, krijg je de kans om je op deze procedure in te schrijven. Als je hiervoor bent ingeschreven moet je uitgeloot worden en kun je permanent verblijven in Amerika. Lees hierover meer op de informatiepagina’s over de Green Card.

LEES OOK:  Autorijden in Amerika

Om een de overstap naar Amerika te maken zijn er twee dingen heel belangrijk. Zo moet je er allereerst absoluut zeker van zijn dat Amerika het land is waar je naartoe wilt en gelukkiger wordt. Het is immers enorm duur om uiteindelijk weer terug te komen naar Nederland.

Naast dat je er zeker van moet zijn om te vertrekken naar Amerika is het opbouwen van voldoende spaargeld uiterst belangrijk. Zo zul je een buffer moeten opbouwen waarmee je het minimaal 6 tot 12 maanden mee kunt uithouden. Op deze manier heb je voldoende tijd om een baan te vinden in Amerika en kom je in mindere tijden niet zonder onderdak of andere primaire levensbehoeften te zitten.

Ellis Island Archives

Durf je het uiteindelijk niet aan? Dan kun je altijd nog even door de archieven van Ellis Island neuzen. Hierin staan de passagiers die in vroeger tijden met de boot in het beloofde land via New York aankwamen. Vind je mensen terug met dezelfde achternaam als die van jou? Misschien hebben je voorouders de stap naar de overkant wel aangedurfd!

5.829 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.