Do’s en don’ts van een roadtrip door Amerika

Roadtrip Amerika USA

Muziekje aan, een verfrissend briesje door het raam en en een uitgestrekte weg voor je: een roadtrip door Amerika is een droom van velen. Maar waar moet je nou aan denken bij zo’n trip? Op een rijtje de do’s en don’ts voor een geslaagde roadtrip.

Inhoudsopgave

Do’s

Zoek je autoverzekering van tevoren uit

Ook al reserveer je je auto inclusief verzekering vanuit Nederland, autoverhuurbedrijven in Amerika proberen je vaak nog extra verzekeringen aan te smeren. Bij een uitgebreid (online) verzekeringspakket zijn dure, extra verzekeringen ter plaatse niet nodig.

Cd’s vol met geschikte automuziek

‘Country roads, take me home..’ Iedereen kent de klassieke country-nummers wel. Leuk om echt in de Amerikaanse sfeer te komen. Ook al ben je geen country-liefhebber, het is aan te raden om een flink aantal van je favoriete nummers op je mp3-speler of op cd’s te zetten. Die ene cd ben je snel zat. Met een zogeheten mini-jack-kabel kun je vrijwel alle mp3-spelers op de autoradio aansluiten.

Regel een goed navigatiesysteem

Met de vele wegen, zeker rond de grote steden, is een navigatiesysteem uitermate handig, zo niet onmisbaar. Voor smartphones zijn er navigatie-apps te downloaden van elke staat in Amerika. Maar let op: sommige apps zijn beter dan andere. Ook kun je je vertrouwde navigatiesysteem van thuis meenemen of er een huren bij het autoverhuurbedrijf.

Don’ts

Een (te) strakke planning

Je hebt veertien dagen de tijd en je wil de hele westkust af, maar je wil eigenlijk ook nog naar Yosemite, Las Vegas en Yellowstone National Park. Tsja, dat wordt wel heel krap. Beter is het om een keuze te maken, want echt genieten van een roadtrip wordt moeilijk als je de hele dag zit te jagen om je bestemming te halen.

LEES OOK:  Eerste keer Amerika: Miami

Ook handig van een ruime planning: je hebt tijd om onderweg dat ene schattige dorpje met die aparte naam in te rijden (Solvang in Californië bijvoorbeeld). Vaak zijn die niet geplande uitstapjes het leukste van de hele reis!

Je tank te ver oprijden

Amerika is groot. Heel groot. Huge. Het kan zomaar enkele tientallen kilometers duren voordat je weer een tankstation tegenkomt en in geval van nood is er niet overal een mobiel netwerk beschikbaar, dus tank altijd tijdig bij.

Ter plaatse je auto upgraden

De verzekeringen komen een stuk hoger uit bij een grotere auto. Kies daarom de gewenste grootte van je auto van tevoren uit en kom bij de balie van het verhuurbedrijf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Roadtrip in het verschiet? Geniet!

Dit zijn enkele tips & tricks om je roadtrip te veraangenamen. Verder: just relax en geniet van de schoonheid van het Amerikaanse landschap.

5.672 views
(2 stemmen, gem.: 4,50 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.