Enemies of the State

Wie zijn de vijanden van Amerika? Amerika lijkt altijd vijanden te hebben en soms zelfs nodig te hebben. De bekendste vijanden op dit moment zijn waarschijnlijk Iran, Noord-Korea en Cuba. Echter kenden we eerder ook Saddam Hoessein en Osama Bin Laden als grote vijanden van Amerika.

Iran als vijand van Amerika
Op dit moment heeft Amerika, Iran uitgeroepen tot de grootste vijand van het land. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom Amerika, Iran ziet als vijand. De eerste reden is natuurlijk de kernproeven die Iran al velen jaren uitvoert. Amerika ziet het uitvoeren van kernproeven tot een grote bedreiging. Op deze manier kan Iran uiteindelijk namelijk een krachtige atoombom maken en het westen aanvallen. De onduidelijkheden en angsten die dit met zich meebrengt zijn voor Amerika heel onprettig. Om druk uit te oefenen op Iran en deze proeven te stoppen laat het dan ook duidelijk merken dat het Iran ziet als vijand en het de acties van Iran niet kan accepteren.

Niet alleen Amerika laat merken dat ze Iran als een onprettige macht ervaren, ook Iran laat af en toe van zich horen. Zo waarschuwde Iran in april 2011 al dat het leger flink werd uitgebreid en de vijanden moeten uitkijken.

Vijanden van de Verenigde Staten van Amerika

Vijanden van de Verenigde Staten van Amerika op de wereldkaart

De relatie met Cuba
Sinds Fidel Castro in 1959 aan de macht is gekomen, onderhouden Amerika en Cuba een gespannen relatie. De relatie tussen Cuba en Amerika dreigde in de Koude Oorlog uit de hand te lopen. Cuba sloot zich namelijk aan bij de communistische Sovjet-Unie. Cuba dat een stuk dichter bij Amerika ligt werd daardoor een groot gevaar en werd scherp in de gaten gehouden. De laatste jaren verloopt de relatie tussen Cuba en Amerika steeds iets beter. Toch wordt er tussen de landen onderling vrijwel geen directe handel gedreven.

LEES OOK:  Dingen uit Amerika die we het meest missen

Het nog steeds communistische Cuba lijkt op dit moment echter geen partij voor Amerika. Amerika zou dus eerder een gevaar vormen voor Cuba dan andersom.

3.667 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.