Goederen invoeren? Check de Douane-app

Een van de best bezochte pagina’s op DitIsAmerika.nl is de pagina over het invoeren van goederen uit Amerika. Logisch, want veel mensen willen tijdens een tripje naar New York of een reis naar een andere bestemming in Amerika leuke kleren of gadgets kopen. Sommige spullen zijn hier niet te koop, andere zaken zijn in Amerika veel goedkoper dan hier. Maar let op: je mag dus niet alles meenemen. En over wat je wel meeneemt, moet je soms belasting betalen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je spullen koopt die tezamen een hogere waarde hebben dan € 430. Je kunt vooraf – bijvoorbeeld op deze website – uitzoeken hoe het precies zit. Maar je kunt nu ook de Douane Reizen App downloaden om het overal en op elke tijd te kunnen checken.

Goederen invoeren vanuit Amerika - Check de Douane Reizen App

De regels voor het invoeren van goederen gelden niet alleen als je spullen vanuit Amerika naar Nederland meeneemt, maar voor elke bestemming buiten de EU. Voor het gemak is er nu dus de Douane Reizen App, waarmee je de regels kunt checken voordat je iets koopt. Je weet dan meteen wat je wel en wat niet mag meenemen, of het nu gaat om geld, etenswaren, drank, tabak, planten of dieren. Zo voorkom je dat je (te veel) belasting moet betalen. Of dat je aangekochte spullen in beslag worden genomen.

 

Douane Reizen AppAndere functies van de Douane Reizen App

De app van de Douane bevat verder nog een aantal handige tools, zoals een rekenmodule voor buitenlands geld. Daarnaast is er ook een ‘bonnenboekje’ waarin je foto’s kunt opslaan van aankoopbonnen van spullen die je vanuit Nederland mee op reis hebt genomen. Denk aan de gloednieuwe iPad of die blinkende MacBook. Dan voorkom je hierover gedoe bij terugkeer in Nederland.

LEES OOK:  Colorado: de mooiste bezienswaardigheden en de beste activiteiten

De app kun je overal ter wereld offline gebruiken, nadat je hem op je smartphone of tablet hebt gedownload. Voor hyperlinks naar aanvullende informatie en voor updates is wel een internetverbinding nodig.

De app is in principe alleen geschikt voor de Nederlandse situatie. Hoewel de regels voor België grotendeels overeenkomen, raden we Belgen aan de precieze regels van de Federale Overheidsdienst Financiën te volgen.

Krokodillen - die mogen dus niet mee (beeld: YouTube)

Krokodillen – die mogen dus niet mee (beeld: YouTube)

Meer informatie over de Douane Reizen App vind je op de website van de Douane, de Facebookpagina, het Twitteraccount of het Instagramaccount van de Douane.

Beeld: YouTube

2.349 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.