Een Amerikaanse auto kopen

Een Amerikaanse auto kopen

Veel Amerika-fans willen op een dag ook stijlvol cruisen in een Amerikaan. Als je die behoefte tijdelijk hebt, kun je natuurlijk prima een Amerikaanse bak huren om er hier een weekendje mee rond te rijden. Of je gaat op reis naar Amerika, je huurt daar een zescilinder en je geniet van een roadtrip. Maar als de roep te sterk is, dan komt misschien het moment om uit te kijken naar een Amerikaan voor jezelf. Zodat je elk moment van het jaar kunt cruisen in een Amerikaan, gewoon in het Hollandse laagland. Zelf een Amerikaanse auto kopen? Hier zetten we beknopt uiteen welke paden je kunt bewandelen om dit doel te bereiken!

Een Amerikaanse auto kopen in Nederland

Je kunt allereerst gewoon een in Nederland verkrijgbare Amerikaanse auto kopen. Nieuw of gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan modellen van Chevrolet, Chrysler, Ford, Dodge of Jeep. Deze merken bieden modellen die niet al te veelvuldig rondrijden op de Nederlandse wegen en ze zijn vaak nog betaalbaarder dan hun Europese evenknieën. Voor sommige mensen zal een Amerikaan uit deze groep echter te ‘gewoontjes’ zijn. Dan moet je nog even verder kijken.

Een geïmporteerde Amerikaanse auto kopen

Als je iets exclusievers zoekt of je wilt bijvoorbeeld in een dikke Amerikaanse pick-up rondrijden, kun ook uitkijken naar een geïmporteerde Amerikaanse auto. Als je even op internet rondkijkt, zie je dat er genoeg leuke Amerikaanse wagens te koop zijn. Het voordeel van het kopen van een importauto uit Amerika is dat het lastige administratieve werk al is gedaan en je snel kunt rijden in je nieuwe Amerikaan. Bovendien weet je direct waar je aan toe bent qua prijs. Die prijs is uiteraard wel hoger dan wanneer je zelf een auto uit Amerika zou halen. Bovendien is het moeilijker om te achterhalen wat er precies met de auto gebeurd is. Je doet er dan ook goed aan alleen een Amerikaanse importauto te kopen bij een betrouwbare garage. Doe vooraf goed onderzoek en zorg dat je weet wat je aan je Amerikaanse bak uit wilt geven. Mocht je jouw droomauto niet in Nederland kunnen vinden, dan kun je tenslotte ook besluiten om zelf een Amerikaanse auto te importeren.

LEES OOK:  Las Vegas: meer dan gokken alleen

Zelf een Amerikaanse auto (laten) importeren

Een Amerikaanse auto importeren wordt steeds populairder. Logisch, er is in Amerika een enorm aanbod aan scherp geprijsde auto’s die vaak heel exclusief zijn, omdat ze niet op de Europese markt worden geleverd. Maar let op: er komen natuurlijk wel kosten bij, als je een Amerikaan naar hier wilt halen. Je moet rekening houden met de kosten voor het transport, de invoerrechten, de btw en de bpm. Is de auto al wat ouder, dan betaal je minder. Maar in alle gevallen is het handig om vooraf precies uit te zoeken hoeveel geld je uiteindelijk kwijt zult zijn.

Als je een echte homegrown Amerikaan aan wilt schaffen, zul je die dus zelf uit Amerika moeten laten komen. Het importeren van een auto uit Amerika is wel iets lastiger en aan meer papierwerk gebonden dan het importeren van een auto uit Europa. Als je niet helemaal ingevoerd bent in alle ins en outs, is aan te raden hierbij hulp in de schakelen van een gespecialiseerde partij. Ook in Nederland zijn verschillende partijen actief die je voor een schappelijk tarief kunnen ondersteunen bij dit werk.

Je kunt zelf natuurlijk altijd alvast even zelf rondsnuffelen op Amerikaanse autosites. Op bijvoorbeeld cars.com vind je een gigantisch aanbod aan nieuwe en gebruikte Amerikaanse auto’s. Maar je kunt ook kijken op de Amerikaanse ‘Marktplaats’: craigslist.com voor aanbod dat tussen particulieren onderling wordt verhandeld. En dan is er natuurlijk nog de veilingsite eBay, die een speciale ‘afdeling’ voor auto’s heeft: ebay.com/motors. Wel opletten met het bieden, want je kunt er zomaar aan vast zitten en dan moet die auto nog naar Nederland!

LEES OOK:  De mooiste natuurparken van Amerika

Wat voor Amerikaanse auto zou jij graag willen rijden? Laat het hieronder weten in een reactie.

Foto: Wikimedia

3.536 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.