21 typisch Amerikaanse dingen die je gedaan moet hebben

Typisch AmerikaansTypisch Amerikaanse Diner in Fifties-stijl (foto: Unsplash)

We houden van Amerika! Maar waarom eigenlijk, behalve vanwege die indrukwekkende steden en natuur en de openminded bewoners? Natuurlijk vanwege die typisch Amerikaanse dingen. Hier is een lijstje van 10 Amerikaanse dingen die je als Amerika-fan gedaan moet hebben!

Inhoudsopgave

1. Van de typisch Amerikaanse keuken proeven

Spaghetti met gravy. Gehaktbrood. Cheesecake. Key Lime Pie. Pulled pork. American Pancakes. Voor de echte Amerika-liefhebbers klinken al deze gerechten zalig in de oren. Goed, geniet ervan, maar dan straks wel weer op dieet, beloofd?

2. In een typisch Amerikaanse convertible rijden

Met de wind in je haren cruisen in zo’n echt Amerikaanse cabrio, bijvoorbeeld de legendarisch Ford Mustang Convertible. Doe eens in je leven gek, en huur ‘m gewoon tijdens je volgende trip naar Amerika.

3. Een typisch Amerikaanse honkbalwedstrijd bijwonen

Ben je in Amerika? Zoek dan een stadion op en woon een honkbalwedstrijd bij. Welke club tegen welke speelt, maakt niet zoveel uit. Het gaat erom dat je erbij was!

4. Super Bowl kijken

Nóg zo’n typisch Amerikaans sportfestijn dat je gewoon vanuit je luie stoel hier kunt beleven!

5. Eten bij een echte Amerikaanse diner

Cowboyhoeden, oneindige refills van je kop koffie, gebakken eieren met bacon en een heerlijke fifties uitstraling. Wij houden ervan, van die American Diners.

6. Naar een drive-in bioscoop

Heerlijk toch? In de zomerdag gewoon met z’n allen dat veld oprijden en vanuit je eigen auto een film in de open lucht kijken. Misschien kun je dit typisch Amerikaanse evenement wel combineren met punt 2.

7. Over Ocean Drive in Miami lopen

En genieten van die geweldige Art Deco-restaurants, -hotels en huizen. En als je toch in Miami Beach bent, geniet je natuurlijk ook van die schitterende lifeguard-huisjes op het strand.

8. Een helikoptervlucht boven New York

Het is bijna alsof je vanuit de ruimte op de aarde neerkijkt: een helikoptervlucht boven de stad der steden maken. Hoog boven de krioelende mensen en auto’s op de grond en zelfs boven gebouwen die onmetelijk hoog lijken als je op 5th Avenue staat. Het kost een paar centen, maar het is echt een onvergetelijke ervaring.

LEES OOK:  Mijn Amerika: Vlamingen en Nederlanders over hun VS

9. Mardi Gras bijwonen

Mardi Gras is Vette Dinsdag, de dag voor Aswoensdag en dus de laatste avond van Carnaval! Dé plek om dit in de States te vieren is in New Orleans. Geniet van de parades, de verkleedpartijen en natuurlijk van lekker vet eten.

10. Uit ontbijten

Wat dacht je van een typisch Amerikaans ontbijt met pancakes, gebakken eieren met spek, wafels of donuts? Natuurlijk ga je niet thuis, maar uit ontbijten. Ook dit moet je mee hebben gemaakt.

11. Over Route 66 rijden

Deze kun je misschien wel combineren met punt 2. Want hoe vaak krijg je nou de kans om over die typisch Amerikaanse Route 66 te rijden? Officieel bestaat het traject van Route 66 dwars door Noord-Amerika niet meer, maar je kun nog wel steeds de oude route volgen en onderweg de historische bordjes met ‘Route 66′ tegenkomen. Dit is echt zo’n ‘once in a lifetime’-ervaring die je als Amerika-liefhebber móet meemaken.

12. Verdwalen in een mall

Die Amerikaanse winkelcentra zijn zó groot, dat je er me gemak in kunt verdwalen. Vergaap je aan de vele winkels, aan het foodcourt en aan de soms complete tuinen die in de mall zijn aangelegd.

13. Een gokje wagen in Las Vegas

Het is natuurlijk één grote kermis in de woestijn, maar dat maakt het ook zo ontzettend Amerikaans. Van alle typische Amerikaanse dingen die je kunt doen, staat gokken in een casinohotel met een overnachting eraan vastgeplakt, toch wel op een hoge plek.

14. Schieten op de schietbaan

Of je nu van wapens houdt of niet, een middagje op de schietbaan is heerlijk Amerikaans.

15. Hardlopen in Central Park

Je kent het wel uit talloze films. Central Park met z’n vele hardlopers. Hoe cool is het als je zelf je hardloopkleding aantrekt en een rondje door het park der parken gaat joggen?

16. Hiken door een natuurpark

Jouw bezoek aan Amerika is eigenlijk niet gedaan zonder een hike door een van de beroemde Amerikaanse natuurreservaten, waar je bijzondere flora en fauna aantreft. De bekendste natuurgebieden zijn bijvoorbeeld het Yellowstone National Park, de Grand Canyon, Death Valley en de Rocky Mountains.

LEES OOK:  Dingen uit Amerika die we het meest missen

17. Drive-in geldautomaat

Te voet geld uit de muur halen is zó Europees. Een beetje Amerikaan parkeert zijn pick-up vlak voor de automaat en pint vanachter het stuur.

18. Logeren in een suburb

Heb je de mogelijkheid om te gaan logeren in een suburb? Bijvoorbeeld omdat je er familie of vrienden hebt wonen? Of omdat je aan het couchsurfen of airbnb’en bent? Grijp die mogelijkheid met beide handen aan. Er gaat niets boven wakker worden in zo’n typisch Amerikaanse buitenwijk met z’n brede lanen en grasvelden voor de huizen. Zie je die paperboy al fietsend kranten voor de deur gooien?

19. Het land doorkruisen in een huurauto of camper

Een supertrip van de oostkust naar de westkust. Of omgekeerd. Neem een paar weken (of maximaal 3 maanden) de tijd, huur een auto of camper en maak die geweldige coast to coast trip. Dit is zo’n ervaring die je je leven niet meer zult vergeten.

20. Koop een Amerikaanse bak (en sleutel er zelf aan)

Koop zo’n echte Amerikaanse bak uit de jaren 70. Zo’n slagschip met 6 of 8 cilinders onder de kap. Of meer, natuurlijk. Zorg er wel voor dat er een LPG-installatie in ligt, anders betaal je je blauw aan brandstof. En een eigen werkplaats of garage waar je naar hartelust kunt sleutelen is ook niet weg. Onderdelen en gereedschap schaf je voordelig aan via www.auto-onderdelen24.nl.

21. Ga je te buiten aan Amerikaans snoep

Skittles, Butterfinger, Oreo, Airheads, BabyRuth. Oh my God! Het is zo lekker om je helemaal te laten gaan.

Typisch Amerikaanse dingen die jij hebt gedaan?

Heb je zelf nog aanvullingen van typisch Amerikaanse dingen die jij hebt gedaan? Of die je misschien nog wilt doen? Inspireer andere Amerika-liefhebbers en laat hieronder jouw reactie achter!

4.392 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.