Groeiend aanbod Amerikaanse Netflix in Nederland

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom er in Amerika veel meer unieke films en series op het bekende streamingplatform Netflix staan dan in Nederland? Het verschil is aanzienlijk, in Nederland ligt het aantal titels op meer dan 3.000, maar als je dit vergelijkt met de beschikbare titels in Amerika schrik je toch wel. In Amerika zijn inmiddels namelijk al ruim 15.000 titels beschikbaar.

Lees verder over de redenen voor het grote verschil in titels, de manieren om de unieke Amerikaanse titels alsnog te kunnen kijken en onze verwachtingen voor de toekomst van Netflix.

Waarom kunnen we geen Amerikaanse Netflix kijken in Nederland en België?

Waarom zijn die Netflix-films en -series niet gewoon wereldwijd beschikbaar? Dit heeft zowel met de leeftijd van Netflix in landen buiten Amerika te maken als met regio-blokkades.

Sinds 1997 is het bedrijf Netflix al actief in Amerika, echter begon het bedrijf de huidige streamingdienst pas in 2007, ook enkel in Amerika. Van 2007 tot 2010 werden er in Amerika al titels beschikbaar gemaakt, echter begon Netflix pas uit te breiden naar andere landen vanaf 2010. Eerst kwam Canada, waar het minder dan een jaar duurde om ruim één miljoen Canadese abonnees binnen te trekken.

In 2011 werd Netflix beschikbaar gemaakt in Zuid- en Centraal Amerika, samen met de Caribische eilanden. Pas vanaf 2012 kwam de streamingservice naar Europa. Tegenwoordig zijn er maar een handjevol landen waar Netflix nog niet te gebruiken is.

In Nederland kunnen we sinds 2013 gebruikmaken van Netflix, maar omdat Netflix met ieder verschillend land deals moet maken om de films en series überhaupt te mogen tonen, zijn er veel minder titels beschikbaar in bijvoorbeeld Nederland of België ten opzichte van Amerika.

LEES OOK:  Roman: Ik, Hollywood

De laatste jaren is Netflix druk bezig met het produceren van eigen titels, onder ‘Netflix Original’. Deze titels kunnen enkel bekeken worden op Netflix, dit betekent dus dat Netflix hier alle eigendom over heeft, wat ook weer betekent dat deze wereldwijd beschikbaar zijn. Op deze manier is het Netflix-aanbod in ieder land aan het groeien. De ambitie bij de Amerikaanse streamingdienst is om het totale aanbod wereldwijd gelijk te trekken, maar zo ver zijn we op het moment nog niet.

Netflix USA

Netflix USA (foto: Unsplash)

Amerikaanse Netflix-programma’s kijken met een VPN

Een kwalitatieve VPN is nog steeds een erg goede manier om jouw favoriete Amerikaanse Netflix-series en -films te kijken. Toen Netflix de VPN-blokkades uit begon te rollen dachten veel mensen dat het klaar was met het bekijken van Amerikaanse Netflix-titels, maar de VPN-aanbieders zijn niet zo snel verslagen.

Iedere VPN-dienst wordt wel eens tijdelijk geblokkeerd door Netflix, maar de grote VPN-aanbieders zorgen er altijd voor dat hun dienst binnen no-time weer gebruikt kan worden om unieke Netflix-series en -films te kijken. Benieuwd welke VPN-aanbieders hierbij het meest betrouwbaar zijn? Lees hier verder over het omzeilen van de geografische blokkade en hoe je dit het beste doet.

De werking van VPN

De werking van VPN (beeld: Cnet)

Netflixen met een VPN, mag dat eigenlijk wel?

Hoewel Netflix de VPN-blokkade in heeft gesteld is het gebruiken van een VPN in Nederland helemaal niet verboden, zelfs als je films via Netflix streamt die je in Nederland normaliter helemaal niet kunt kijken. Ook al heeft Netflix liever niet dat je een VPN gebruikt, het is volkomen legaal en ze zullen je account niet blokkeren.

LEES OOK:  Top 10 Amerikaanse highlights

Ben je buiten Nederland of België? Ga dan toch even na of het gebruik van een VPN in dat land legaal is of niet. Er zijn niet veel landen waar dit illegaal is, maar als je toevallig in zo’n land bent, wil je er zeker niet mee gepakt worden. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals China of Turkije, waar je niet alleen een boete kunt krijgen, maar ook veel ergere straffen.

Dit komt omdat de overheden in deze landen liberaal gebruik maken van censuur en dus zeker niet willen dat de populatie gebruik maakt van een VPN om dit te omzeilen. De vraag is daarbij of ze kunnen achterhalen dat jij degene was die een VPN gebruikte, maar wil je dat echt riskeren?

Een VPN gebruiken om Amerikaanse Netflix te kijken is dus geheel legaal in Nederland en België, ook al is Netflix er zelf niet zo’n fan van.

Meer tips om Amerikaanse films en series online te kijken vind je hier.

1.940 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.