Amerikaanse series online kijken: 8 tips

Amerikaanse series online kijkenAmerikaanse series online kijken (foto: Pixabay)

Jij wilt Amerikaanse series online kijken? Snappen we goed. Dat er veel mooie series uit Amerika komen weet iedereen. Maar sommige van deze series zijn helaas alleen in Amerika te zien. En hoe graag we het ook zouden willen, regelmatig naar de USA afreizen zit er helaas niet in. En al helemaal niet voor zo’n lange tijd dat we er lekker onderuitgezakt een paar Amerikaanse series kunnen bingewatchen. Gedoe met rechten en wetgeving maakt het soms lastig om te kijken wat je graag wilt zien.

Daarom hebben we hier een paar manieren voor je op een rij gezet om gewoon thuis Amerikaanse series online te kijken.

Inhoudsopgave

1. Netflix

Natuurlijk hebben we Netflix. Goed, een abonnement kost je minimaal 8 euro per maand (11 euro als je op minimaal 2 schermen in HD wilt kijken), maar dan krijg je wel een leuk aanbod aan Amerikaanse series.

Goede Amerikaanse series vind je op Netflix in overvloed. Bijvoorbeeld: The Staircase, Homeland, Master of None, Arrested Development, Russian Doll, House of Cards, Fargo en Making a Murderer. Zo’n Netflix-abonnement heb je er als liefhebber van Amerikaanse series dan ook zó uit!

Lang niet alle Amerikaanse series kun je via Netflix in Nederland of België kijken. Wil je het Amerikaanse Netflix-aanbod zien, dan moet je gebruikmaken van VPN. Zie ook tip 2.

Ga naar Netflix.

2. Online kijken via VPN

Over VPN gesproken: zo’n Virtual Private Network gebruik je om websites te laten denken dat je je in Amerika bevindt. Dan heb je ineens veel meer mogelijkheden om Amerikaanse series online te bekijken via bijvoorbeeld de websites van omroepen als FOX, ABC en NBC zelf. Maar ook kun je zo content via bijvoorbeeld DisneyNow of ShareTV kijken. In plaats van een VPN-dienst kun je ook een zogenoemde add-on voor je Chrome-browser of je Firefox-browser installeren. Die add-on zorgt ervoor dat het lijkt alsof je vanuit Amerika surft.

LEES OOK:  Wij zijn maar wij zijn niet geschift

Als échte fan van Amerikaanse content kun je eigenlijk niet om een VPN heen. Een VPN gebruiken is volkomen legaal en hoeft je niet meer dan een paar euro per maand te kosten. Een goede VPN-dienst is NordVPN, die we zelf ook gebruiken om het Amerikaanse Netflix-aanbod te zien.

Bekijk het aanbod van NordVPN hier.

Meer reviews van VPN-aanbieders vind je op VPNgids.nl bij VPN reviews.

3. YouTube

Nog een open deur misschien, maar good old YouTube mag in dit rijtje niet ontbreken. De nieuwste series zijn meestal niet te zien op YouTube, maar wel oudere series uit de jaren 80 of 90. Soms ook films of documentaires uit Amerika. Zoek op de titel van de serie die je wilt zien met de toevoeging ‘full episode’ of ‘full movie’.

Bekijk YouTube.

4. Popcornflix

Popcornflix

Films en series kijken via Popcornflix (bron: popcornflix.com)

Popcornflix is een platform waar je online series, films en virale video’s kunt bekijken. Niet alle series zijn vanuit Nederland of België te bekijken zonder VPN, maar er is genoeg aanbod dat je wel kunt kijken. Reden genoeg om deze website aan je favorieten toe te voegen!

Ga naar Popcornflix.

5. Popcorn Time

Popcorn Time is een programma dat je voor jouw pc of Mac kunt downloaden en waarmee je veel populaire tv-programma’s, films en series gratis kunt streamen vanaf torrents. Hoewel er dus geen torrents (bestandjes waarmee je films kunt downloaden) worden gedownload, is het overduidelijk niet de bedoeling van de makers dat je op deze manier gratis van hun content geniet. Stichting Brein probeert het gebruik van Popcorn Time tegen te gaan, maar een schadevergoeding van een individuele gebruiker zal niet snel worden geëist. Gebruik is dus voor eigen risico.

Download Popcorn Time.

6. SnagFilms

Je hoeft toch niet altijd de populairste en commerciële series te kijken? Een mooi alternatief is SnagFilms waar je producties van ‘indie’ filmmakers vindt. Je vindt hier zo’n 2.000 films, shows en series in alle genres. Er is voor elk wat wils.

LEES OOK:  Nieuws als wapen - Raymond Mens

Bekijk het aanbod van SnagFilms.

7. LinkedFilm

Een andere website waar je vooral veel films vindt (niet alleen Amerikaanse) LinkedFilm. De beheerders van het platform gaan voor je op zoek naar legaal aangeboden volledige films en ze plaatsen deze dagelijks op het platform. Je kunt sorteren op genre en op land van herkomst. Een goede tip voor als je op zoek bent naar wat online vermaak en je hebt geen Netflix-account.

Kijk wat LinkedFilm voor je heeft.

8. US TV Now

US TV Now

US TV Now: Amerikaanse tv online kijken (bron: ustvnow.com)

US TV Now is een geweldige tip als je buiten Amerika naar de Amerikaanse televisie wilt kijken. Via de website kun je de meeste zenders zoals FOX, ABC, CBS live en gratis bekijken. Je hebt hiervoor geen VPN nodig, maar je moet je wel even registeren met een mailadres en een wachtwoord of met je Facebook-account. US TV Now is bedoeld voor Amerikaanse staatsburgers en militairen in het buitenland, maar ook als Nederlander en Vlaming kun je ervan profiteren.

Kijk tv via US TV Now.

Conclusie: Amerikaanse series online kijken

Als je Amerikaanse series wilt kijken, ben je dus lang niet alleen aangewezen op Netflix of een van zijn concurrenten. Wil je vaak en veel Amerikaanse televisie en series kijken? Dan adviseren we je een abonnement op een VPN-dienst te nemen. Voor enkele euro’s per maand kun je dan vrijwel alles zien wat je wilt, zeker in combinatie met een Netflix-abonnement.

Wil je slechts af en toe een shot Amerikaanse serie, dan bieden de bovenstaande websites en platforms hiervoor ruime mogelijkheden, zonder dat je je tot illegaal aanbod hoeft te wenden.

Jouw tips om Amerikaanse series te zien?

Heb je zelf nog goede tips om Amerikaanse series online te kijken? Laat dan hieronder jouw reactie achter en help andere fans van Amerikaanse series.

5.010 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.