Impressie van het Amerika-paviljoen op de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs editie 2012 zit er weer op. Ook DitIsAmerika.nl was aanwezig om met eigen ogen te zien wat de laatste trends zijn en hoe het met de belangstelling voor reizen naar de andere kant van de oceaan staat.

Duidelijk is dat de langdurige economische malaise invloed heeft op onze vakantiekeuzes. Bijzonder druk was het in de hal met Europese bestemmingen. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië zijn populair. En Turkije boomt enorm, als anticyclische bestemming met zongarantie. Als het even kan, gaan we dit jaar gewoon met de auto op reis, zo lijkt het. Ook voor IJsland was veel belangstelling, de ANWB hield zelf een aparte IJsland-presentatie in het ANWB Theater. Met dank aan ‘Wie is de mol’?

Faces of America
Maar natuurlijk kwamen wij voor Amerika. In hal 1 was het Discover America Paviljoen te vinden, dat dit jaar in het teken stond van ‘Faces of America’. Dat de USA vele gezichten heeft, weten jullie als Amerika-liefhebbers natuurlijk als de besten, maar wellicht was het voor sommige beursbezoekers nieuw.

Hoewel het bij de ‘verre bestemmingen’ dus lang niet zo druk was als bij de Europese bestemmingen, kunnen Amerika en Canada toch wel altijd op genoeg aandacht rekenen. Veel belangstelling was er voor motorreizen naar Amerika, waarbij een recordaantal verschillende aanbieders streden om de gunsten van de beursbezoekers. Het lijkt dan ook gerechtvaardigd dat we de informatie over motorreizen door de USA op deze website binnenkort uitbreiden. Daarnaast waren er meerdere aanbieders van camperreizen. Behalve onder senioren is het tegenwoordig ook bij (jonge) gezinnen populair om met een camper door het midwesten van Noord-Amerika te sturen en highlights als de nationale parken, Hollywood en Las Vegas aan te doen.

LEES OOK:  Gastbloggers gezocht voor Amerika-site

Ondanks de recessie werd de beurs goed bezocht. De teller steeg van 122.100 bezoekers in 2011 naar 126.279 dit jaar. Voor diegenen die er niet bij konden zijn, maakten we onderstaande video-impressie.

4.615 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.