Het beste van LA in één dag

Voor vele reizigers begint of eindigt een rondreis door de Verenigde Staten bij Los Angeles. Heb je maar een beperkt aantal uren te besteden en weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan alleen de high lights. LA heeft veel te bieden en hoeft niet duur te zijn. Bezoek de stad voor een dag doe de volgende dingen.

Walk of Fame

Begin je dag met de Hollywood Walk of Fame. Ga op zoek naar de bronzen ster van je favoriete acteur of actrice. Je vindt er gegarandeerd één tussen de 2.400 beroemdheden die hier vereeuwigd zijn in het beton. Let wel dat er ook een heleboel sterren stralen van onbekend of oud talent op de Walk of Fame. Het is misschien dan ook verstandig een lijst met uitleg te kopen bij een kiosk.

Voet- en handafdrukken

Als je de sterren blijft volgen kom je vanzelf bij het Graumans Chinese Theatre uit. Dit is niet alleen een prachtig gebouw, je vindt hier ook de voet- en handafdrukken van bekend Hollywood. Er zijn meer dan 200 verschillende afdrukken te vinden inclusief de neusafdruk van Jimmu Durante, de sigaar van Groucho Marx en de toverstokken van de Harry Potter-cast. Vanuit hier kan je ook een georganiseerde tour boeken naar de Hollywood Hills die je langs de verschillende villa’s van sterren voert.

Ouderwets Amerikaans

Neem je tijd voor een overheerlijke lunch in de Musso & Frank Grill. Dit is het oudste restaurant in Hollywood en het lijkt te hebben stil gestaan in de tijd. Neem plaats in een van de rode booths, die zo bekend zijn van tv en bewonder je over het oude, stijlvolle interieur. De wc’s zijn compleet in jaren 50-stijl en het menu is ouderwets Amerikaans. Het restaurant dankt zijn bekendheid aan bekende stamgasten zoals Hemingway en Greta Garbo.

LEES OOK:  Reistips Amerika: 15 tips om het meeste uit je reis naar Amerika te halen

Venice Beach

Begeef je richting de Santa Monica-pier voor een heerlijke wandeling naar Venice Beach. Geniet van de vele straat artiesten, muzikanten en ander aspirerend talent. Niets is te gek hier: verwacht alles van Jehova’s getuigen tot mensen verkleed als auto’s. Geniet van een biertje op het strand of huur een fiets voor een lange tocht langs de kust.

Sluit de dag gepast af met een bezoek aan de Hollywood Bowl. Laat je imponeren door dit enorme openluchttheater dat geïnspireerd is op het Griekse Amphion-theater. Neem je eigen picknick mee en geniet van een optreden of een voorstelling in de buitenlucht.

2.568 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.