Kies je koffer voor Amerika met zorg

Kies je koffer voor Amerika met zorg

Dus je gaat dit jaar naar Amerika op reis? Mooi, mogelijk heb je wat aan deze 15 goede reistips. Maar heb je er ook al aan gedacht hoe je je bagage meeneemt? Gebruik je die oude koffer die je altijd mee had? Of koop je speciaal voor Amerika een nieuwe koffer of reistas? In dit artikel geven we je graag een paar tips om ook voor wat betreft je bagage goed beslagen ten ijs te komen.

Ruimbagage en handbagage

Bij de meeste airlines kun je één stuk ruimbagage en één stuk handbagage per persoon meenemen. Zowel de ruimbagage als de handbagage heeft een toegestane grootte en gewicht. Zo mag je koffer maximaal 158 cm in lengte, breedte en hoogte zijn. Voor vluchten naar Amerika geldt een maximum gewicht van 23 kilo per koffer.

Bagage met TSA-slot

Ga je naar Amerika op reis, dan doe je er goed aan een koffer met een TSA-slot mee te nemen. TSA staat voor Transport Security Administration, en dit is de Amerikaanse dienst die onderdeel uitmaakt van Homeland Security, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het Amerikaanse grondgebied. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 is de beveiliging op luchthavens flink verscherpt en wordt bagage vaak gecontroleerd. Als jouw koffer of reistas op slot zit, loop je de kans dat deze wordt opgebroken met alle schade van dien.

Met een TSA-slot voorkom je dit. De dienst is in het bezit van speciale lopers waarmee ze jouw bagage kunnen openen om deze te inspecteren. Nadat ze hebben gezien dat er niks bijzonders met jouw spullen aan de hand is, gaat de koffer weer op slot, zonder dat deze is beschadigd. Als je een reistas of een koffer met een TSA-slot kiest, dan kies je ook voor duidelijk zichtbare identificatie. Het personeel op het vliegveld ziet meteen dat ze jouw bagage eenvoudig kunnen openen. Een TSA-slot kun je eventueel ook los kopen, maar als je toch een nieuwe tas of koffer wilt kopen, kun je er ook voor zorgen dat deze direct is uitgerust met zo’n slot.

LEES OOK:  Dumb laws

Regels voor de handbagage

Wil je handbagage meenemen? Dan moet die aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappij voldoen. Het komt er vooral op neer dat je handbagage niet te groot is. Zorg ervoor dat jouw tas of kleine koffer aan de vereisten voldoet, om op de luchthaven niet voor verrassingen te komen staan. De maximale grootte voor de handbagage is 22 bij 35 bij 55 cm. Let ook op het maximale gewicht, hoewel hier in de praktijk niet heel zwaar aan wordt getild.

Het is aan te raden om ook de basisbehoeften (ondergoed, tandpasta, eventuele medicijnen) in je handbagage te stoppen, voor als je jouw koffer onverhoopt kwijtraakt. Wat ook al gebeurt het op het totale aantal bagagestukken niet vaak, de kans is altijd aanwezig dat het nu net jou overkomt.

Bagage kwijt?

Bij elke reis is het vervelend als er iets gebeurt met jouw bagage. Maar als je naar de overkant van de oceaan gaat is het extra vervelend. Je kunt hier wel iets aan doen om je gemoedsrust te helpen. En dat is bijvoorbeeld een zogenoemde tag aan je koffer of reistas hangen. Personeel van de luchthaven of de toevalliger vinder (iemand heeft per ongeluk jouw koffer van de bagageband gepakt) kan die tag dan scannen met z’n smartphone, waarna je berichten uit kunt wisselen met de vinder. Het stelt vaak al gerust als je weet dat je bagage ‘ergens’ is. Er zijn verschillende partijen die track&trace-oplossingen aanbieden.

Controle de precieze regels altijd bij de luchtvaartmaatschappij van je keuze. Er kunnen verschillen bestaan tussen de ene en de andere maatschappij wat betreft bagage.

LEES OOK:  Foto's Extraterrestrial Highway

Jullie ervaringen met bagage

Wat nemen jullie mee op reis naar Amerika? Gloednieuwe reistassen? Oude koffers die al heel wat van de wereld hebben gezien? Laat hieronder jullie ervaringen met reisbagage achter en help anderen.

5.581 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.