Rondreis Noord-Amerika: 8 plekken die je zeker gezien moet hebben

Rondreis Noord-Amerika - 8 plekken die je zeker gezien moet hebben

Tijdens een rondreis door Noord-Amerika kom je ogen tekort. Zowel de Verenigde Staten als Canada en Mexico zijn geschikt voor een actieve of verzorgde rondreis. Genieten van witte zandstranden? Bezoek dan de Bahama’s, de Kaaimaneilanden, Maui of Jamaica. Waar je ook naartoe gaat, er zijn altijd bijzondere gebieden die je gewoon gezien moet hebben. Hier is onze top 8 van must-sees!

Inhoudsopgave

1. Glacier National Park in Montana

Op de grens tussen Montana en Canada ligt het 4000 vierkante kilometer grote Glacier National Park. Een ongerept natuurgebied met 130 meren, watervallen, gletsjers en bergbeekjes. Naast berggeiten, bevers en elanden kom je hier ook oog in oog te staan met de grizzlybeer. De weg die door het park loopt is van juni tot oktober geopend.

Glacier National Park
Glacier National Park (foto: Pixabay)

2. Cody in de staat Wyoming

Buffalo Bill werd in de 19e eeuw beroemd met zijn Wild West Show. Hij stichtte de stad Cody in de staat Wyoming. Alles in dit stadje draait om Buffalo Bill en de westerse cultuur. Overnacht in het Irma Hotel, vernoemd naar de dochter van Buffalo Bill. Het stadje wordt veel door toeristen bezocht die op weg zijn naar het bekende Yellowstone National Park.

3. Kleinste dorp van de VS

Wie toch in de staat Wyoming is, moet zeker eens een bezoek aan Buford brengen. Dit is het kleinste dorpje van de Verenigde Staten, met een oppervlakte van slechts 4 hectare. In het dorp bevinden zich een tankstation, supermarkt en woning.

4. Toronto: groot, groter, grootst

Toronto is met ruim 2,8 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Aan de haven ligt het begin van Yonge Street, een straat met een lengte van maar liefst 1,89 kilometer. Hier vind je diverse winkelcentra waaronder het 150.000 vierkante meter tellende Toronto Eaton Centre. Dit enorme winkelcentrum is verbonden met het Marriott Hotel, dat 17 verdiepingen telt.

LEES OOK:  12 tips voor jouw eerste keer Amerika
Toronto, een prachtige miljoenenstad om aan te doen tijdens je rondreis door Amerika
Toronto, een prachtige miljoenenstad om aan te doen tijdens je rondreis door Amerika (foto: Pixabay)

5. De koudste berg op aarde

In Noord-Amerika vind je de koudste berg op aarde. Met zijn 6.168 meter hoogte is de Mount McKinley/ Denali in Alaska tevens de hoogste berg in Noord-Amerika. Hier worden temperaturen van min 73 graden Celsius bereikt. Voor bergsporters met expeditie ervaring is een georganiseerde bergbeklimming mogelijk.

6. Death Valley, heetste regio

Het draagt niet voor niks de naam Dead Valley, het droogste en heetste gebied van Noord-Amerika. Dead Valley wordt omringd door bergen en maakt deel uit van Dead Valley National Park. In de zomer lopen hier de temperaturen tot boven de 50 graden Celsius op. Er valt minder dan 50 mm regen per jaar. Bijzondere dieren als de kangoeroerat, klimbuideldieren en hagedissen kom je hier tegen. Ook vind je hier Badwater, een zoutvlakte die zich 86 meter onder de zeespiegel bevindt. Hiermee is het gelijk de laagste plek van Noord-Amerika.

Badwater, Dead Valley, Californië – een van de plekken uit onze top 8 (foto: Wikimedia)

7. De droogte van een woestijn

De Chihuahuawoestijn ligt aan de grenszijden tussen Mexico en de Verenigde Staten. Het is de grootste woestijn van Noord-Amerika. Midden in de woestijn liggen een aantal grote steden, waaronder El Paso. In 2010 was El  Paso voor de vierde jaar op rij verkozen tot de veiligste grote stad van de VS.

8. De Nederlandse Antillen

Noord-Amerika is méér dan alleen de Verenigde Staten. Doe tijdens je rondreis over het Noord-Amerikaans continent ook een plek aan waar Nederlands wordt gesproken!

De Nederlandse Antillen is de verzamelnaam voor zes eilanden waaronder Bonaire, Aruba en Curaçao. Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Het I Love Aruba-logo is het meest gefotografeerd object van dit eiland. Deze foto moet je dan ook zeker aan je collectie vakantiekiekjes toevoegen.

LEES OOK:  Rondreis Amerika: waar moet je beginnen?

Voorzichtig met de manzanillaboom

In het Caribisch gebied waaronder Aruba, Bonaire en Curaçao groeit de manzanillaboom. Deze boom behoort tot de meest giftige bomen ter wereld. De appels veroorzaken braken en diarree. De rook van de boom kan tot blindheid leiden. Wie onder de boom schuilt kan te maken krijgen met brandblaren.

Veel landen zetten dan ook waarschuwingsborden bij deze bomen. Zie je ze op het strand staan, blijf er dan liever vanaf. Een selfie op veilige afstand is echter wel de moeite waard, dit is immers een boomsoort die je zeker niet in eigen land tegenkomt.

Dat waren ze. Acht must-sees als je rond gaat reizen over het Noord-Amerikaanse continent. Maar eigenlijk hadden we net zo makkelijk acht andere plekken kunnen geven die net zo mooi zijn. Er is simpelweg te veel te zien voor één rondreis. Nou ja, een goede reden om nog eens terug te komen!

Wat zijn jouw favoriete plekken als je een rondreis Amerika gaat maken? Laat hieronder jouw reactie achter.

Foto rondreis Amerika boven: Pixabay

1.813 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.