Cruise Amerika: ontdek Amerika vanaf het water

cruise amerika

De beroemde ontdekkingsreiziger Columbus deed het vanaf het water: hij stuitte op een nieuwe wereld oftewel Amerika. Herbeleef deze ontdekkingstocht en vaar mee met een onvergetelijke cruisetocht.

Midden-Amerikacruises

Amerika is groot, daarom worden cruises ingedeeld in Midden-, Zuid- en Noord-Amerikacruises. We beginnen bij comfortabel reizen per cruiseschip naar Mexico, Centraal Amerika en het Caribisch gebied. Bezoek de Nederlandse eilanden of laat je meevoeren door de Mexicaanse muziek en keuken. Al eens in Puerto Rico geweest? Hier vind je een groot waterpark, maar ook indrukwekkende forten en musea.

Afhankelijk van de gekozen cruisetocht breng je een bezoek aan Miami. South Beach, Little Havana en de Everglades zijn allemaal dingen die je in de omgeving van Miami gezien moet hebben. Ook Fort Lauderdale staat vaak op de planning, een populaire vakantiebestemming in Florida.

Dierenliefhebbers moeten zeker naar Flamingo Gardens, dat bekend staat om zijn vele flamingo’s en andere dieren. Een populaire aanlegplaats is Charlotte Amalie, een van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Dit is tevens een van de drukste aanmeerlocaties in de Cariben. Bezoek Fort Christian en beklim de 99 treden naar de top van de Heuvel op Goverment Hill.

Een cruise door Noord-Amerika

Niets is zo veelzijdig als Noord-Amerika. Dat hoeven we je als Amerikaliefhebber niet te vertellen. Van de indrukwekkende vulkanen en watervallen op Hawaï tot de spectaculaire gletsjers in Alaska, vanaf het water begint de ontdekkingstocht.

Een populaire aanleghaven is Los Angeles, gelegen aan de Westkust van de Verenigde Staten. Topbezienswaardigheden zijn Venice Beach, Hollywood en Beverly Hills. Zie waar de sterren in Los Angeles wonen en laat je onderdompelen in het luxe winkelgebied van Beverly Hills.

De Santa Monica Pier in Los Angeles

De Santa Monica Pier in Los Angeles

Alaska is een voormalig Russisch gebied en de grootste staat van de VS. Het Katmai National Park is alleen per boot te bereiken. Andere activiteiten die je zeker moet ondernemen zijn een rit met een hondenslee of de meest bekende gletsjer Portage Glacier bezoeken.

LEES OOK:  Dineren in San Francisco

Zin in een natuurlijk warm bad? Dit vind je bij Tenakee Hot Springs. Skagway Alaska is een populaire bezoekhaven, waar je onder andere het 100 jaar oude Hotel Golden Nord vindt.

Vaar mee naar Vancouver in Canada. Bekijk zeker de Steam Clock, de enige klok ter wereld die op stoom werkt. Ook Chinatown is een bezoek meer dan de moeite waard. Overige bezienswaardigheden zijn Stanley Park en de 136 meter lange houten hangbrug Capilano Suspension Bridge. Je merkt het al, je raakt niet uitgekeken tijdens een cruisetocht door Noord-Amerika.

Ontdek Zuid-Amerika vanaf een cruiseschip

Liever naar het zuiden afzakken? Rio de Janeiro in Brazilië, Montevideo in Uruguay of Buenos Aires in Argentinië; hoeveel wil je ontdekken? Een populaire bestemming is Rio de Janeiro, dat bekend staat om het kleurige carnaval. Het beeld van Christus de Verlosser op de top van de Corcovado-berg zal zeker niet aan je aandacht ontsnappen.

Bekende bezienswaardigheden zijn het regenwoud Tijuco Forest en de Nationale bibliotheek Brazilië, een van de grootste bibliotheken ter wereld.

Een andere belangrijke aanleghaven in Brazilië is Santos, gelegen aan de bergketen Serra do Mar. Beklim de Mont Serrat of leer alles over de inheemse diersoorten in het Santos Municipal Aquarium.

Uruguay is wellicht geen toeristisch land, toch meren hier veel cruiseschepen aan. Montevideo heeft een aantal uitstekende restaurants rondom Mercado del Puerto liggen. Een populair vakantieoord in Uruguay is Punta del Este, een havenstad met prachtige witte zandstranden.

Argentinië mag ook ontbreken tijdens een cruise door Zuid-Amerika. Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en tevens de grootste stad van dit land. Bezoek de oudste wijk San Telmo en het gekleurde herenhuis Casa Rosada, de officiële werkplek van de Argentijnse president.

Once in a lifetime: een cruise in Amerika

Once in a lifetime: een cruise in Amerika

Luxe Amerikaanse cruises

Van een luxe Amerikaanse cruise mag je veel verwachten. Restaurants aan boord, prachtige zwembaden, wellness en sauna én veel entertainment. Een cruise door de VS kan vanaf de oostkust, westkust of zuidelijke kust, maar ook vanaf Hawaï of Alaska.

LEES OOK:  Impressie van het Amerika-paviljoen op de Vakantiebeurs

Cruisen duur? Tja, het is niet de allergoedkoopste manier van reizen misschien, maar het is wel een geweldige ervaring. Bovendien: die prijzen vallen je misschien nog best mee. Kijk eens bij een aanbieder als Kras voor voordelige cruises naar Noord-, Midden- en Zuid-Amerika (en tal van andere bestemmingen).

Onze tip: geef een beetje meer uit en boek een hut met raam zodat je elke dag van een ander uitzicht geniet. Een Amerika-cruise is tenslotte een ‘once in a lifetime’-experience.

Foto’s: Pexels en Pixabay

640 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.