Met de auto door Alaska, wat te zien en hoe voor te bereiden?

Alaska is ideaal om met een huurauto te ontdekken. Nergens ter wereld zijn er zo veel dieren in het wild te zien. Van walvissen tot zeeleeuwen en van beren tot elanden. Alaska heeft ook enorme vulkanen tussen de eeuwig bedekte sneeuwvlakten.

Met de huurauto zijn heel veel bezienswaardigheden in Alaska te bezoeken. De wegen in Alaska zijn over het algemeen goed. Door het hele land lopen tweebaanswegen. De snelheid op de wegen ligt tussen de 55 mijl en 65 mijl. Huurauto’s mogen niet op onverharde wegen rijden. Wanneer je slijtage bij de banden ontdekt, moet je de verhuurder raadplegen of nieuwe winterbanden bij www.tirendo.nl of een andere specialist halen. De beste tijd om naar Alaska te reizen is vanaf de laatste maandag in mei tot en met de eerste maandag in september. Dan is het officiële zomerseizoen. De wegen zijn dan berijdbaar en alle excursies zijn te boeken.

Alaska2

Er zijn allerlei voorzieningen zoals supermarkten waar met de creditcard of bankpas betaald kan worden. In de steden en de dorpen kan er gebeld worden met de mobiele telefoon. Daarbuiten is helaas geen bereik. In hotels is het mogelijk om via een prepaidkaart te bellen. In Alaska is wildkamperen mogelijk. Het is wel belangrijk om aan de regels van de plaatselijke ranger in acht te nemen. Tijdens het wild kamperen kun je elanden zien.

Alaska telt acht nationale parken. Een daarvan is het Denali National Park. De ingang van het park is aan de George Parks Highway. In het park leven elanden, schapen, kariboes, grizzlyberen, wolven, vossen, lynxen, bevers en andere soorten dieren. Er zijn ook vogels te zien zoals de adelaar en de sneeuwhoen. De sneeuwhoen is de staatsvogel van Alaska. Het Denali National Park is een beschermd natuurgebied en daarom gelden er strenge regels. Zo mag je alleen op de eerste twintig kilometer verharde weg rijden in het park.

LEES OOK:  Californië 'off the beaten path'

Alaska3

Andere nationale parken in Alaska zijn het Katmai National Park, het Kenai Fjords Park en het Glacier Bay Park. Het Katmai Park is beroemd vanwege de grizzly’s. Tijdens de zalmtrek komen er tussen de veertig en zestig beren bij Brooks Falls om zalmen te eten. Dit park is per vliegtuig bereikbaar. Het National Park Kenai Fjords is bekend van de Kenai Mountains. Deze bergen zijn bedekt met het grootste ijsveld van Noord Amerika. Het park is per boot bereikbaar. Glacier Bay National Park is ook per boot bereikbaar. In dit park kun je de bultrugwalvissen bezichtigen.

Het grootste National Park is het Wrangell-St. Elias Park. Dit park heeft meer dan honderd gletsjers waarvan twee tot de grootste ter wereld horen, namelijk de Malaspina en de Nabesna. Het park is met de auto bereikbaar via de wegen Nabesna Road en de Edgerton Highway en de McCarthy Road.

De steden van Alaska zijn ook een bezoek waard. In Anchorage is het Anchorage Museum of History and Art en het Alaska Experience Center te bezichtigen. Fairbanks is de andere grote stad van Alaska. Dit was vroeger een echte goudzoekersstad en dat is te zien in het Pioneer Park. De Stad Dawson staat ook bekend als goudzoekersstadje. De originele gebouwen uit de jaren 1897 tot en met 1903 staan er nog. Daar zijn de goudvelden van Klondike te bezoeken.

Photo Credit 1 Jupiterimages/Photos.com/Thinkstock
Photo Credit 2 Jupiterimages/Photos.com/Thinkstock
Photo Credit 3 Karl Weatherly/Digital Vision/Thinkstock

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Tirendo

2.312 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.