Dingen uit Amerika die we het meest missen

Dingen uit Amerika die we het meest missenDingen uit Amerika die we het meest missen (bron: Know Your Meme)

We zouden er veel vaker naartoe willen dan mogelijk is. Elk jaar drie keer naar Amerika is voor de meesten onder ons nu eenmaal niet bereikbaar. Zeker niet als je kinderen hebt en met z’n allen reizen simpelweg te duur en te lastig plannen is. Maar wat doen we dan met dat doorlopende gevoel van gemis?

Er is iets aan te doen, aan dat gevoel van ‘heimwee naar Amerika’. Want laten we het zo maar even noemen. En dat is dat we Amerika naar Nederland (of België) halen. Eerder gaven we je al een aantal tips waarmee je Amerika een beetje naar je toe kunt halen.

Inhoudsopgave

Heb je heimwee naar Amerika?

Vandaag is het echter tijd om te zwelgen in onze heimwee. We geven je hier een aantal dingen uit Amerika die we het meest missen. Dingen die we naar Nederland (of België) zouden willen halen. Maar we laten je natuurlijk niet alleen zwelgen in het gemis. We geven je meteen een oplossing om de tijd door te komen tot de volgende keer dat je in Amerika bent! Bedank ons later.

Zit je klaar? Hier komen ze:

1. Amerikaanse radio

Heerlijk cruisen in die gehuurde V6, met op de achtergrond de Amerikaanse radio. Als je eerder met een auto in Amerika hebt gereden, weet je waarschijnlijk wel wat we bedoelen. En anders ken je het wel van de game Grand Theft Auto.

De oplossing

Zet je computer of internetradio eens op een Amerikaanse zender. Zet desnoods een hele uitzending als audiobestand op je iPhone of andere muziekspeler, ga rijden en doe alsof je in Amerika bent.

2. De grote bakken koffie

600 milliliter koffie in je mik. Da’s niet ongewoon in de States. Maar zoveel koffie komt er niet uit je Senseo.

De oplossing

Wat nu? Pak je oude filterapparaat er weer bij. Of koop een nieuwe voor iets meer dan een paar eurootjes. Zet een lekkere pot koffie en giet een goeie mok vol voor de betere Amerika-ervaring. Je kunt natuurlijk ook gewoon op het knopje voor 2 kopjes van je Senseo drukken.

20 ounce aan koffie om mee wakker te worden
20 ounce aan koffie om mee wakker te worden

3. Groezelige motels langs de kant van de weg

Niet dat we nu per se fan zijn van groezelige motels, maar ze zijn gewoon zo… lekker Amerikaans! Die deuren op een rij, de verlopen parkeerplaats, de Amerikaanse wagens pal voor de deur en als klap op de vuurpijl het continental breakfast bestaande uit zwarte koffie en kleffe donuts van 500 kilocalorieën per stuk. O boy, wat missen we het!

LEES OOK:  Cruise Amerika: ontdek Amerika vanaf het water

De oplossing

Een échte oplossing hebben we nog niet gevonden. Geef ons jouw supertip voor Nederland of België door, door een reactie onder dit artikel achter te laten. De beste manier om het echt Amerikaanse ‘motelgevoel’ te krijgen is door een lowbudget-motel als Campanile te boeken. Zie hieronder bijvoorbeeld de foto van Campanile Gorinchem. Komt toch aardig in de buurt, nietwaar?

Amerikaans motel in Nederland
Amerikaans motel in Nederland (bron: TripAdvisor)

4. Shoppen in The Mall

Nog zo’n gemis. Echt Amerikaanse winkelcentra hebben we nu eenmaal niet in Nederland of België. Het is hier te shabby of juist te chic. En ze zijn in ieder geval te klein.

De oplossing

Woon je in de buurt van de grens met Duitsland? In Oberhausen (een uurtje rijden vanaf Arnhem) tref je het grootste winkelcentrum van Europa. CentrO in Oberhausen is met z’n 119.000 m² winkeloppervlakte met recht een mall in Amerikaanse stijl te noemen. Uiteraard tref je hier ook een gigantisch food court met enkele Amerikaanse fastfoodformules en de Starbucks. Beroemd is ook de jaarlijkse kerstmarkt. Een aanrader als je de Amerikaanse shoppingsensatie wilt evenaren!

5. De diners tijdens je roadtrip

Van die heerlijke Amerikaanse fifties diners waar je koffie kunt drinken en een hamburger kunt eten. Binnen zitten mannen met cowboylaarzen en -hoeden op de stoeltjes aan de bar. De serveerster draagt toepasselijke kleding en je kunt net zo veel refills krijgen als je wilt.

De oplossing

De beste remedie tegen diner-heimwee die we voor je hebben is om een bezoek te brengen aan de GateWay Diner aan de Beatrixpromenade in Almere. Hier ervaar je het echte fifties-gevoel!

nagenieten van amerika
De GateWay Diner in Almere

6. De spontane gesprekjes in de metro en op straat

Amerikanen zijn over het algemeen hartelijke en nieuwsgierige mensen. Als je al eens in Amerika bent geweest, hoeven we je dat niet uit te leggen. Als ze je met dat ‘Scandinavische’ accent horen praten, willen ze weten waar je vandaan komt en wat je doet. Tja, dat is een aspect uit de Amerikaanse cultuur dat niet makkelijk naar hier te halen valt.

De oplossing

De beste oplossing begint natuurlijk bij jezelf: knoop eens wat vaker een gesprekje aan met een onbekende. De meeste mensen (ook in Nederland en België) houden van sociaal contact, maar hebben even een zetje nodig om ook daadwerkelijk het gesprek aan te gaan. Je zult zien: na een paar keer proberen gaat het al veel makkelijker.

LEES OOK:  Tips voor de Amerikaganger

7. Keep your lane

Waarom we hier nog steeds rechts houden is me eerlijk gezegd een raadsel. Wat heerlijk om het ‘keep your lane’-principe op de snelweg aan te kunnen houden en iedereen die sneller wil gewoon links en rechts te laten passeren. Dat rijdt toch veel relaxter? Maar ja, waarschijnlijk is het in Nederland en België gewoon te druk op de weg om dit veilig te kunnen doen.

De oplossing

We kunnen je helaas niet adviseren om hier in het midden van de weg te gaan rijden. Dat zal je op veel boze blikken en middelvingers komen te staan. Maar je kunt wel de wat relaxtere rijstijl van de Amerikanen aannemen. Het hoeft allemaal niet zo gejaagd, toch?

8. Big cars!

Groot, groter, grootst! In Amerika kan het. Maar ja, daar zijn de benzineprijzen ook nog niet zo uit de pan gerezen als hier. We houden ervan, lekker cruisen op die rustige Amerikaanse Interstate in zo’n Amerikaanse monstertruck. Of gewoon in een dikke V6 of V8. Af en toe moet je je toch kunnen laten gaan?

Ford Raptor V8, lekker toch?
Ford Raptor V8, lekker toch? (foto: maxim.com)

De oplossing

Volg voor één keer je hart en neem die Amerikaanse bak, met ingebouwde LPG-installatie. Spaar je meteen het milieu mee. En anders kun je natuurlijk ook gewoon hier een Amerikaanse wagen huren.

9. De ‘alles kan’-mentaliteit

Het gevoel van vrijheid, niets is onmogelijk, alles kan. Tja, het is een soort mindset die je jezelf aan zou moeten meten. Maarrr… er is een oplossing dichtbij!

De oplossing

Wat helpt is een verblijf in het Texas van Nederland: de Achterhoek ten tijde van de Zwarte Cross. Bier, stunts, motoren, optredens, vriendschap, plezier. In 2019 is de Zwarte Cross van 18 tot en met 21 juli in Lichtenvoorde. Dichter bij Amerika kun je in Nederland simpelweg niet komen.

De beste oplossing tegen het gemis van (dingen uit) Amerika

De beste oplossing tegen heimwee zal duidelijk zijn. Je moet zo snel mogelijk een nieuwe trip naar Amerika boeken. Ook al is het maar een bliksembezoek aan New York. Even een ESTA aanvragen en gaan. Check wel vooraf even de veiligheidsvragen die gesteld worden. Ja, dit is waarschijnlijk een aspect waar je juist géén heimwee naar hebt, maar dat heb je vast wel over om je gevoel van heimwee tegen te gaan.

Nu is het jouw beurt. Naar welke dingen uit Amerika heb jij heimwee? Laat hieronder jouw reactie achter.

1.152 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.