Dunkin’ Donuts doet een nieuwe poging

Dunkin' Donuts doet een nieuwe poging

De Amerikaanse fastfoodketen Dunkin’ Donuts probeert het opnieuw. Op 23 maart opende de eerste vestiging aan de Nieuwendijk in Amsterdam de deuren. Fans stonden de middag ervoor al in de rij, want er viel voor de eerste 100 klanten ook iets te winnen: een jaar lang gratis donuts.

Het is poging twee, want in 1997 deed Dunkin’ Donuts al eens een poging om voet aan de grond te krijgen in ‘koffieland’ Nederland. De vestigingen in Utrecht, Amsterdam en Schiphol moesten rond de eeuwwisseling alweer sluiten bij gebrek aan investeerders en klandizie. De markt was er toen nog niet ‘rijp’ voor.

Maar nu kennelijk wel. Zelfs de Amerikaanse leiding was overgekomen naar Amsterdam om de feestelijke opening bij te wonen. Een bedrijf dat al verschillende vestigingen van de Ice Bakery exploiteert, kreeg de franchise toebedeeld.

Internationale look

De Nederlandse winkel krijgt de nieuwe internationale look van de keten. Vriendelijker, met meer hout en meer sfeer. De cleane zakelijkheid van de Amerikaanse vestigingen vind je in Europa niet terug. Bill Mitchell, President van het internationale merk van Dunkin’ Donuts, noemt de opening een belangrijke mijlpaal en is benieuwd hoe het publiek zal reageren op de inrichting van de winkel en het aanbod aan snacks.

Met de terugkeer van Dunkin’ Donuts hebben we weer een nieuwe Amerikaanse keten in het Nederlandse straatbeeld en weer meer fastfood in de winkelstraat. De keuze in fastfood wordt diverser en Dunkin’ Donuts maakt nu zeker een kans, volgens Business Insider.

Hollands Donuts

Het assortiment van Dunkin’ Donuts bestaat uit verschillende versgebakken bagels, muffins, croissants en natuurlijk donuts. Exclusief voor Nederland zijn door speciale donuts aan toegevoegd. Deze dragen de namen van Hollandse iconen als Delfts Blauw, De Tulp en De Molen. Ook is er een donut met een oerhollandse koekjessmaak.

LEES OOK:  Toch geen Lancia's voor Amerika

Foto: Wikimedia

851 views
(2 stemmen, gem.: 3,50 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.