Wat je niet moet vergeten als je naar Amerika gaat

Wat je niet moet vergeten als je naar Amerika gaat

Staat een trip naar Amerika dit jaar op de planning? Gefeliciteerd! Of je nu een korte trip naar New York maakt of een rondreis door het westen van de States, je doet altijd onvergetelijke herinneringen op. Wat je vooraf echter niet moet vergeten, is een klein beetje regelwerk. In dit artikel helpen we je met een paar tips.

Inhoudsopgave

1. Regel je ESTA

Vergeet niet om vooraf je elektronische reistoestemming – ofwel je ESTA – te regelen. Zonder deze toestemming kom je Amerika niet in. Zorg ervoor dat je dit ruim van tevoren voor elkaar hebt. Je kunt dit zelf heel gemakkelijk via de website van de Amerikaanse overheid doen. Wil je liever informatie in het Nederlands of niet met een creditcard betalen, dan zijn er ook verschillende bureaus in Nederland of België die dit voor je kunnen doen.

2. Zorg voor een goede camera

Of je nu een citytrip of een ‘once in a lifetime’ rondreis door Amerika maakt, je wilt straks kunnen nagenieten. Daarom is het aan te raden om voor een goede camera te zorgen. Of als je dat te ver vindt gaan, kies je misschien liever voor een nieuw mobieltje met een goede ingebouwde camera. Denk ook aan genoeg geheugenruimte, voor al die geweldige foto’s die je gaat maken.

3. Bankpas of creditcard

Amerika is een echt creditcardland. Heb je nog geen creditcard, dan zou je trip naar de States weleens een goede reden kunnen zijn om er eentje aan te schaffen. Autohuur, hotelkamers, een glas Coca-Cola… Alles betaal je in Amerika met je creditcard. Ben je van plan te gaan pinnen, vergeet dan niet om je bankpas vooraf om te zetten naar een werelddekking. Voor zover je dat nog niet hebt bij jouw bank.

LEES OOK:  Cruise Amerika: ontdek Amerika vanaf het water

4. Paspoort

Het lijkt een open deur, maar je zult niet de eerste zijn die op Schiphol staat met een verlopen paspoort. En dat geeft een hoop stress en gedoe. Wel het laatste waar je zin in hebt als je op het punt staat naar Amerika af te reizen. Check dus vooraf goed tot welke datum je paspoort geldig is. En als je alleen een identiteitskaart hebt, dan moet je deze op tijd laten omzetten in een paspoort.

5. Een parkeerplek

Reis je met je eigen auto naar Schiphol? Rij dan niet direct naar de dure Schiphol Parking. Vergelijk vooraf online de kosten voor goedkope parkeerplaatsen in de buurt van het vliegveld. Dat scheelt je sowieso veel geld én je hebt he parkeerplaats al lekker van tevoren geregeld. Een handige vergelijker is Parkago.com.

6. Bagagelabels

Ook handig om vooraf te regelen: bagagelabels voor aan je koffer. De moderne reiziger gebruikt een slimme oplossing als TrackR of Tagonce. Via deze elektronische oplossingen kun je achterhalen waar je bagage is gebleven als deze onverhoopt niet op de bagageband verschijnt.

7. Adapters

De spanning in Amerika is 110 Volt. De spanning in Nederland is 230 Volt. Ook de stopcontacten zijn anders. Je hebt dus een adapter nodig om je elektrische apparatuur op de Amerikaanse stroom aan te kunnen sluiten. Heb je meerdere apparaten die je tegelijk aan wilt sluiten, dan is het handig om een verlengsnoertje met een stekkerdoos en een adapter mee te nemen.

Heb je zelf nog goede tips over wat je niet mag vergeten als je naar Amerika gaat? Laat hieronder jouw reactie achter!

LEES OOK:  Dineren in San Francisco

Foto: Pixabay

2.139 views
(2 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.