Vakantievoorpret: 5 tips

vakantievoorpret Amerika

Ga je in 2017 naar Amerika? Lucky you! Als je naar Amerika gaat, weet je dat meestal al langere tijd van tevoren. Extra vakantievoorpret dus. Hier geven we je nog een paar tips, hoe je ook voorafgaand aan je Amerika-trip kunt genieten.

Wist je dat Nederlanders het meeste van vakantievoorpret genieten? Uit onderzoek blijkt dat 64% van de Nederlanders spontaan vrolijk wordt als er een vakantie aankomt. Wereldwijd wordt slechts 48% hier vrolijk van. Ja, wij Nederlanders zijn een reislustig volkje.

Goed, wat moet je doen om nog meer van je vakantievoorpret te genieten? Komen ze.

1. Maak lijstjes van wat je wilt zien

Is het de eerste keer dat je naar Amerika gaat? Ga je een paar dagen of maak je een rondreis voor een aantal weken? In alle gevallen wil je zo veel mogelijk uit je trip halen. Als je voor het eerst naar bijvoorbeeld New York gaat, zal er vast wat op je verlanglijstje staan. Het Vrijheidsbeeld bezoeken, dineren op Times Square, wandelen door Central Park. Als je nu alvast lijstjes maakt met wat je wilt doen, heb je alvast lekker veel voorpret.

2. Maak je eigen reisgids

Je kunt natuurlijk reisgidsen kopen van de bestemming(en) die je in Amerika aandoet, maar veel leuker is het om je eigen reisgids samen te stellen. Je tips haal je anno nu tenslotte al lang niet meer uit papieren reisgidsen alleen. Pinterest en reisblogs zijn belangrijke bronnen. Alle informatie die je online en offline verzamelt, zou je kunnen opslaan en fotograferen. Om het vervolgens zelf te bundelen tot een persoonlijk reisgidsje!

LEES OOK:  Je rondreis in Amerika plannen

Leuk kan het ook zijn om alsnog iets te doen met die foto’s van je vorige vakantie naar Amerika. Maak er een sfeervol fotoboek van en geniet alvast van je aankomende trip. Bij Reclameland.be kun je jouw fotoboeken ook met een softcover laten drukken, zodat je een soort reismagazine in hoge kwaliteit krijgt.

3. Kijk films van jouw bestemming

Ga je naar Miami? Zoek er een paar goede films bij (oké, misschien beter geen Scarface) en geniet van Ocean Drive, de wuivende palmen en de huizen en hotels in slaoliestijl. Ga je naar San Francisco? Ook daar zijn natuurlijk veel Amerikaanse films opgenomen. Besteed tijdens het kijken veel aandacht aan de omgeving en decors. Je zult zien: je vakantievoorpret wordt acuut verhoogd!

4. Lees de verhalen

Online vind je natuurlijk bergen vakantieverslagen van jouw bestemming. Maar in de bibliotheek of in de boekhandel kun je ook mooie verhalen vinden. Zowel fictie als reportages van reisjournalisten. Laat je meevoeren door de teksten en maak je een voorstelling van hoe jouw vakantie er straks uitziet.

5. Doe alvast wat vakantieaankopen

Heb je nog dingen nodig voor jouw trip naar Amerika? Het is misschien nog ver weg, maar door nu de spullen te kopen die je tijdens je reis nodig hebt, kom je alvast in de stemming. Je kunt het ook omgekeerd doen. Maak een lijstje met wat je straks wilt meenemen uit Amerika. Let er wel op dat je voldoet aan de eisen die de Douane hiervoor stelt.

Geef hieronder in een reactie aan waar jij in 2017 heen gaat en hoe jij je voorbereid op jouw Amerika-reis.

LEES OOK:  10 beste Amerikaanse steden voor de leukste stedentrips

Foto: Pixabay

849 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.