Je rondreis in Amerika plannen

rondreis door Amerika

San Francisco, Los Angeles, New York, Miami, Las Vegas. De grote natuurparken, de eindeloze wegen, de kleurrijke diners en de stoffige motels langs de kant van de weg. Velen dromen van een rondreis door Amerika. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan als je die dromen om wilt zetten in daden? En waar begin je? Een aantal tips vind je in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat is je budget?

Het is slim om vooraf een idee te hebben over hoe veel je reis naar Amerika mag kosten. Dan weet je globaal ook hoelang je op reis kunt gaan. Globaal moet je namelijk rekenen op een bedrag van tussen de 100 en de 150 euro per dag. Die kosten bestaan uit overnachtingen, eten en drinken, autohuur, benzine en entreegelden. En dat is nog zonder de vliegtickets.

De route

Wat wil je zien? Da’s bijna net zo’n belangrijke vraag als wat is je budget? Als je een tour door het westen wilt maken, krijg je een heel andere reis dan wanneer je langs de oostkust wilt rijden. En misschien neem je de tijd om het hele continent door te rijden? Let erop dat je voor een trip langs San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, gecombineerd met natuurgebieden als de Grand Canyon al snel drie weken nodig hebt. Een kortere trip kun je bijvoorbeeld langs New York, Washington en Philadelphia maken.

Maak een keuze uit de steden en attracties die je in ieder geval aan wilt doen. En vergelijk die met je budget. Kan er nog wat bij of moet er iets af? Hou in gedachten dat je toch nooit alles kunt zien en dat je je programma niet te vol stopt, of je zit alleen maar in de auto.

LEES OOK:  Problemen voorkomen bij je reis naar Amerika

De grootste kostenposten

Vliegtickets zijn de hoogste kostenpost van je reis, naast de autohuur. Als je erin slaagt om deze kosten zo laag mogelijk te houden, heb je de eerste winst alvast te pakken. Je kunt je vliegtickets zo goedkoop mogelijk houden door zo ver mogelijk van tevoren te boeken. Uiteraard zijn de tarieven het laagst buiten de normale vakantieperiodes. Ben je flexibel in je reistijden, dan is dat lekker makkelijk.

Weet je nu al dat je volgend jaar zomer naar Amerika wilt, boek dan nu alvast die tickets. De beste prijzen krijg je vaak bij zo’n 8 of 9 maanden voorafgaand aan je reis. Vergelijk vooraf goed via de vliegticketvergelijkingssites om de goedkoopste tickets voor jouw datum te scoren. Kijk ook eens naar luchthavens als Brussel, Düsseldorf of Frankfurt als vertrekpunt.

Auto huren

Op autohuur in Amerika kun je ook veel besparen. Er zijn veel verhuurders en veel modellen auto die je kunt huren. Bedenk vooraf goed wat je wilt. Ga je weken rondreizen, dan is een wat grotere wagen geen overbodige luxe. Ga je met z’n tweetjes voor twee weken, dan kun je best zo’n geinige cabrio kiezen. Ook hier kun je weer veel besparen door vooraf goed te vergelijken.

De stad van aankomst kan trouwens prima een andere zijn dan de stad van vertrek. Dan kun je een trip maken zonder dat je een rondje hoeft te rijden.

ESTA aanvragen

Om Amerika in te komen, moet je vooraf toestemming aanvragen. Dat kun je zelf vrij eenvoudig online doen. Maar als je liever niet met een creditcard betaalt of graag Nederlandse ondersteuning wilt, kun je ook een van de gespecialiseerde bureaus hiervoor inschakelen.

LEES OOK:  Eerste keer Amerika: Miami

De overnachtingen

Waar je slaapt, kun je ter plekke regelen. Zo zit je minder vast aan een strak reisschema. Uiteraard heb je dan wel wat regelwerk tijdens je reis te doen, maar via internet is een kamer snel en relatief voordelig geboekt. Ga je voor een korte tijd op rondreis door Amerika, dan is het meestal wel handig om alles van tevoren te boeken. Je hebt bij een reis van twee weken toch niet veel tijd om van je planning af te wijken. Je kunt natuurlijk ook alleen de eerste paar dagen boeken en de rest verder ter plekke zien.

Creditcard

Heb je nog geen creditcard? Dan is dit het moment om er een aan te schaffen. Amerika is een echt creditcardland, waarbij je je kop koffie nog afrekent met je kredietkaart. Check vooraf of je voldoende bestedingsruimte hebt. Hotels en autoverhuurders gebruiken een reservering op je creditcard als borg.

Of je geeft het regelwerk uit handen

Wil je alleen maar genieten van je reis en je niet drukmaken over het regelwerk? Dan kun je je rondreis door Amerika ook bij een specialist zoals Tenzing Travel boeken. Het kost uiteraard wat meer, maar je kun precies aangeven wat je wensen zijn en je bent er zeker van dat alles goed geregeld is.

Foto: Pixabay

1.742 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.