Amerika-vakantie: zelf regelen of georganiseerd gaan?

Als je op vakantie naar Amerika wilt, sta je voor de keuze om het zelf te doen of te laten organiseren. Tenminste, als je een wat langere reis gaat maken, want een weekendje New York regelen de meeste mensen gewoon zelf. Als je een idee hebt van je budget, de duur van je vakantie en je globale reisdoel, dan is de keuze voor een georganiseerde of zelf geregelde vakantie de volgende. Maar waarmee moet je bij de keuze voor zelf regelen of laten regelen nu eigenlijk rekening houden?

Inhoudsopgave

Georganiseerde reis naar Amerika

Als je een verzorgde reis naar Amerika boekt, laat je het lastige regelwerk zo veel mogelijk aan een reisorganisatie over. Een vakantie of een reis naar Amerika is vaak een wat langere en duurdere reis, waar je lang voor hebt gespaard en waar je zo veel mogelijk uit wilt zien te halen.

De voordelen van een georganiseerde reis zijn helder:

 • Je hoeft minder voor te bereiden en te plannen, want dat regelt de reisorganisatie allemaal voor je, van ESTA aanvragen tot een huurauto regelen.
 • Ook de overnachtingen en de maaltijden worden verzorgd en als je met een groep gaat het groepsvervoer.
 • Je ziet meestal alle highlights van het gebied waar je naartoe gaat, zonder dat je je druk hoeft te maken over openingstijden of entreegelden.

Nadelen zijn er natuurlijk ook:

 • Je hebt minder mogelijkheden of af te wijken van de route.
 • Je ziet en doet niet per se alles wat je zou willen zien of doen.
 • Bij een groepsreis moet je het ook goed met het gezelschap kunnen vinden.
 • Een verzorgde reis is meestal duurder dan een zelf georganiseerde reis.
LEES OOK:  Vakantievoorpret: 5 tips

Je reis zelf regelen

Als je het zelf wilt doen, heb je alle mogelijkheden om je Amerika-reis naar eigen inzicht in te delen en af te wijken van routes en tijden. Juist omdat je lang naar zo’n reis hebt uitgekeken en er voor hebt gespaard, kun je het opbrengen om veel zelf te regelen en zo je reis helemaal naar je eigen hand te zetten.

De voordelen van zelf regelen:

 • Je hebt meer flexibiliteit om je eigen route te kiezen.
 • Je vakantie voldoet aan je eisen wensen.
 • Het is meestal wat voordeliger dan een georganiseerde reis (hoewel dat soms ook nog tegen kan vallen, want een touroperator kan hogere kortingen bedingen dan jij in je eentje).

Dit zijn de nadelen van zelf regelen:

 • Je moet meer plannen en organiseren en je bent bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor je visum naar Amerika.
 • Je moet je overnachtingen en je vervoer zoals je huurauto, bus of trein en je vlucht zelf regelen.
 • Je loopt het risico dat sommige zaken niet helemaal goed geregeld zijn en dat je die ter plekke op moet zien te lossen.

Reis op maat

Er is nog een mogelijkheid voor als je wel zo veel mogelijk lastige zaken wilt laten regelen en toch een eigen vakantie wilt en dat is de reis op maat. Je kiest dan je eigen droomreis naar Amerika uit verschillende modules. Hiervoor kun je natuurlijk verschillende offertes bij reisorganisaties opvragen.

Welke voorkeur heeft jouw Amerika-vakantie? Ga je de zaken zelf regelen of laat je dat liever doen. Geef hieronder jouw reactie en eventuele tips door. We horen graag van je.

LEES OOK:  Wat is het verschil tussen een hotel en een motel?

Foto’s: Pexels

768 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.