Eerste keer Amerika: Miami

Mijn eerste keer in Amerika was in de zomer van 2003. Ik had een advertentie gezien voor een trip van 9 dagen naar Miami Beach. Ja, zo ging dat nog in die tijd. Vakanties werden nog amper via internet geboekt. De keus was snel gemaakt, mijn vriendin en ik hadden nog geen kinderen. Welcome to Miami!

Na een lange vliegreis kwam we aan op het vliegveld van Miami. Voor het eerst in Amerika of überhaupt zo ver weg, was het ook voor ons even zoeken. Er was geen shuttlebusje van het hotel te bekennen.

Aan de cocktail op Ocean Drive

Dan maar een taxi. Vooraf spraken we een prijs van 20 dollar met de chauffeur af (helemaal bleu waren we nou ook weer niet). Bij het hotel aangekomen, wilde de chauffeur opeens 20 dollar per persoon. Welkom in Amerika, jongens. We gaven hem 25 dollar en zeiden dat hij niet meer kreeg. Toen droop hij af.

We zaten midden in het Art Deco District

De 9 dagen in Miami vlogen natuurlijk voorbij. Maar wat wás deze eerste indruk van de VS gaaf en wat hebben we in die week veel gedaan. We dronken cocktails op Ocean Drive, bezochten het café van Gloria Estefan en spotten diverse gebouwen uit films. Onder andere het hotel van de kettingzaagscène in Scarface…

The Scarface Mansion in Miami

We maakte ook een trip over zee, waarbij we de huizen van de ‘rich and famous’ konden bewonderen. Natuurlijk brachten we ook wat tijd aan het strand met z’n beroemde pastelkleurige lifeguardhuisjes door en liepen we door het van de muziekvideo’s beroemde Lummus Park. We gingen op krokodillensafari in The Everglades en we maakten een trip naar het geweldige Key West, waarvandaan we Cuba konden zien liggen.

Lummus Park

We maakten kennis met de Amerikaanse eetcultuur (broodjes ham met tien plakken en halve liters cola) en we betaalden overal met onze speciaal voor deze reis aangevraagde creditcard. Ondanks dat we geen huurauto hadden, hebben we ons op deze trip geweldig vermaakt. Onze eerste kennismaking met Amerika smaakte – ondanks de eerste kennismaking met de taxichauffeur – naar meer.

Wat hebben we veel gegeten!

Dat was onze eerste keer Amerika. Ik zou alleen al terug willen naar Miami om betere foto’s te kunnen maken!

LEES OOK:  Amerikaanse eetcultuur in Nederland

Tekst en foto’s door Edward Hendriks. Wil je ook jouw verhaal met foto’s over je eerste keer in Amerika insturen? Neem dan nu contact op!

694 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.