Problemen voorkomen bij je reis naar Amerika

Problemen voorkomen bij je reis naar Amerika

Als je dit jaar dan eindelijk die langverwachte reis naar Amerika gaat maken, wil je daar natuurlijk optimaal van kunnen genieten. Het laatste wat je wilt, is je zorgen maken over zaken die misschien niet goed geregeld zijn. Hoewel Amerika een veilig land is waar je zonder problemen naartoe kunt, geven we je hier toch een aantal tips die problemen voorafgaand aan je reis, tijdens je reis of na je reis kunnen voorkomen.

Inhoudsopgave

Paspoort en ESTA

Dit ligt voor de hand, maar je wilt niet weten hoeveel mensen in de problemen raken omdat hun paspoort is verlopen of hun aanvraag voor elektronische reistoestemming naar Amerika niet in orde is. Zorg ervoor dat je zowel je nieuwe paspoort als je ESTA ruim op tijd aanvraagt. Dat scheelt ook een heleboel onnodige stress.

Bagage kwijt

Hou er rekening mee dat het altijd kan gebeuren dat je koffer niet (op tijd) aankomt. Mogelijk zul je ter plekke de eerste noodzakelijke spullen moeten kopen. Je kunt ook wat zaken die je niet kunt missen in je handbagage meenemen. Overigens zijn er ook handige toepassingen die je kunnen helpen je verloren bagage snel terug te krijgen. Een aantal van deze toepassingen werken met zogenoemde ’tags’ die je aan je bagage vast kunt maken om laten te kunnen zien waar je bagage is en om mogelijk zelfs berichten uit te wisselen met degene die je spullen heeft gevonden.

Reisverzekering

Word je in Amerika onverhoopt in het ziekenhuis opgenomen? De basisverzekering van je borgverzekering dekt maximaal de kosten tegen de gangbare hoogte in Nederland. In Amerika kunnen de ziekenhuiskosten hoog oplopen. Je doet er daarom goed aan je aanvullend te verzekeren.

LEES OOK:  Do's en don'ts van een roadtrip door Amerika

Creditcard

Het is beslist aan te bevelen om een creditcard aan te schaffen voordat je naar Amerika afreist. Een creditcard heb je nodig bij het huren van een auto en het boeken van een kamer in een hotel. Bovendien worden in Amerika ook heel veel gewone zaken afgerekend met een creditcard.

Laat je familie weten waar je bent

Ga je een uitbreide reis door (een gebied in) de VS maken? Zorg er dan voor dat achterblijvers regelmatig wat horen, zodat ze weten waar je bent. Amerika is voor het grootste deel veilig, maar er zijn ook afgelegen gebieden of onveilige stadsgedeelten waar je in de problemen zou kunnen raken.

Criminaliteit

De overheid adviseert om alleen hotels te boeken in veilige buurten. Daarnaast wordt het advies gegeven om op hoofdwegen en op goed verlichte parkeerplaatsen te blijven. Natuurlijk moet je overal goed op je persoonlijke spullen letten. Dat geldt in het bijzonder voor het achterlaten van waardevolle spullen in je huurauto.

Inreisverbod

Na wat strubbelingen met rechters is er sinds medio maart 2017 een nieuw inreisverbod van de Amerikaanse overheid van kracht. Per decreet worden reizigers uit Sudan, Syrië, Iran, Libië, Somalië en Jemen voor een periode van negentig dagen geweerd. Dit inreisverbod heeft geen gevolgen voor mensen die (ook) de Nederlandse of de Belgische nationaliteit hebben.

Een ongeluk in Amerika

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar je weet ook wat ze zeggen van ongelukken. Iets met een klein hoekje. Als je betrokken gaat bij een ongeluk, is dat natuurlijk heel naar. En nog vervelende wordt het als je er letsel bij oploopt. Niet alleen omdat dat waarschijnlijk het einde van je reis door Amerika betekent, maar ook vanwege alle rompslomp die dat met zich meebrengt. Als het ongeluk niet jouw schuld was, kun je mogelijk schade claimen. Een partij die je daarbij professioneel bij kan staan is Flyct.nl.

LEES OOK:  Wat zijn de verschillen tussen visum en ESTA?

Reisadvies Verenigde Staten van Amerika

Controleer voorafgaand aan je vertrek altijd het reisadvies van de overheid. Gebeurtenissen als terroristische aanslagen of natuurgeweld kunnen het advies beïnvloeden. Je vindt het reisadvies voor Amerika op de speciale pagina van de Rijksoverheid.

Foto: Pixabay

1.463 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.