Holland runs on Dunkin’?

Na Starbucks lijkt ook Dunkin’ Donuts het nu dan toch echt te gaan proberen in Nederland. De Amerikaanse keten in koffie en donuts heeft bekend gemaakt op zoek te zijn naar franchisenemers die de producten aan de Nederlandse consument aan de man willen gaan brengen. Ook eind jaren negentig deed Dunkin’ Donuts al een poging voet aan de grond te krijgen in de lage landen. De vestigingen in Utrecht, Amsterdam en Schiphol moesten binnen 3 jaar de deuren alweer sluiten bij gebrek aan investeerders. De markt was er toen nog niet ‘rijp‘ voor.

Dunkin’ Donuts wil zijn positie in Europa verstevigen. Het bedrijf heeft al ‘restaurants’ in onder meer Spanje en Duitsland en noemt Nederland een ‘enorme kans’. Volgens de vice-president International Development spreekt een vriendelijke omgeving in combinatie met hoogwaardige producten, snelle service en goede prijzen Hollanders aan.

De donutboer richt zijn pijlen als eerste op Amsterdam, maar het doel is om uiteindelijk in elke grote stad een vestiging te hebben. De komende jaren moeten dat zeker 20 tot 25 winkels worden. Dat meldt Dunkin’ Donuts in het persbericht.

Dunkin’ Donuts heeft een groeiend marktaandeel in Europa, waar het merk momenteel meer dan 120 restaurants heeft. Wereldwijd heeft Dunkin’ Donut bijna 11.000 restaurants in 33 landen, verspreid over de hele wereld. Het bedrijf maakt deel uit van de Dunkin’ Brands Group en is gevestigd in Canton, Massachusetts. De slogan luidt: ‘America runs on Dunkin’.

Lees meer over Amerikaanse foodketens.

LEES OOK:  Foto's Monument Valley en Bonneville Salt Flats
1.160 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.