Amerika: ook heel divers qua talen

Terwijl er pogingen worden ondernomen om het Amerikaans-Engels tot de officiële taal van de Verenigde Staten te maken, ziet het taallandschap er steeds gevarieerder uit. Zo’n 60 miljoen Amerikanen (een vijfde van de totale populatie) spreekt als eerste taal geen Engels. Het zal weinigen verbazen dat Spaans na Engels de meest wijdverbreide taal in Amerika is.

talen-in-amerika-1

Het taallandschap van Amerika (photo credit: Slate)

In de afbeelding hierboven zie je dat Spaans vrijwel in alle staten de meestgesproken taal is, na Engels. Opvallender is het taallandschap wanneer we kijken naar de meestgesproken talen na Engels én Spaans. Laten we die weg, dan ontstaat een interessant beeld.

Talen in Amerika, buiten Engels en Spaans (photo credit: Slate)

Talen in Amerika, buiten Engels en Spaans (photo credit: Slate)

Bovenstaande afbeelding laat nog maar eens zien hoe divers Amerika eigenlijk is. Wie had verwacht dat in het Midwesten Duits nog altijd volop aanwezig is? Jammer is wel dat het Nederlands nergens meer zo sterk aanwezig is. Waarschijnlijk is staat het in bijvoorbeeld Michigan dan toch nog wel op een goede vierde plaats. In ieder geval is het Nederlands één van de meer dan 300 talen die dagelijks in de VS worden gesproken.

Bron: Slate.com

LEES OOK:  Hot girls with big guns
5.884 views
(1 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.