Metro New York: zo werkt het

metro new york

Ga je naar New York? Dan is het beste vervoersmiddel de metro! Het metronetwerk van de Big Apple zit uitstekend in elkaar en is vrijwel overal in de stad op loopafstand gemakkelijk te bereiken. Een ander voordeel van de Metro New York (New York City Subway in het Amerikaans) is dat het erg goedkoop is en een stuk sneller dan een taxi of de auto!

Wat kost de metro?

Als je in New York bent kun je een enkele rit maken met de metro voor omgerekend zo’n 2 euro 50 per persoon. Er zijn ook een goedkopere alternatieven. Zo kun je een kaart kopen met tegoed erop, wat je een besparing geeft van zo’n 7% per rit. Ben je van plan tijden jouw trip naar New York heel veel te reizen met de metro? Dan is het aan te raden een ‘unlimited ride’-card te kopen voor een week. Hiermee reis je voor slechts zo’n 25 euro onbeperkt met de New Yorkse metro.

Waar zijn de kaartje te koop en hoe worden ze gebruikt?

De kaartjes kunnen aangeschaft worden bij een ticket booth (loket) of een ticketautomaat. Aan het loket koop je het kaartje bij een medewerker van de metro. Hier heb je dan ook gelijk de mogelijkheid om vragen te stellen over jouw reis of over de verschillende kaartopties. De ticketautomaat is gemakkelijk in gebruik. Hij werkt ongeveer hetzelfde als een parkeerautomaat in Nederland. Betalen kan met cash of met een creditcard.

Weten hoe de metro van New York in elkaar steekt? Op de afbeelding hieronder vind je het metroschema. Klik op de kaart voor een vergroting.

kaart-metro-new-york-klein

Plattegrond van de New Yorkse metro (photo credit: Wikimedia)

Wanneer je jouw kaartje hebt, ga je naar de poortjes op het station. Bij deze poortjes vind je een sleuf waar je jouw kaartje doorheen kunt halen. Wanneer jouw kaartje is geaccepteerd, kun je beginnen met je reis! Ongeveer net zoiets als het systeem met de OV-chipkaart in Nederland dus. Je metrokaartje is geldig totdat je weer ergens uitcheckt. Wil je dan nog een keer reizen, dan moet je weer een nieuw kaartje kopen óf gebruik maken van je tegoedkaart.

LEES OOK:  Een Amerikaanse wijk in Nederland

Heb je nog geen trip naar New York geboekt, maar wil je er wel snel naartoe? Boek dan een last minute New York!

Photo Credit: Wikimedia

11.603 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.