Roadtrip West-Amerika

Venice Beach

Wil jij genieten van een onvergetelijke tijd en van totale vrijheid? Een roadtrip is dan een geweldig idee. Waar is dat beter mogelijk dan in Amerika, het land waar alles mogelijk is. Zo biedt West-Amerika een enorme diversiteit. Het ene moment geniet je aan het water en binnen korte tijd bevind je jezelf in de woestijn. Het is dus de plek om te genieten van de vrijheid terwijl je continu in beweging blijft om nieuwe dingen te ontdekken. Wat je gaat bezichtigen bepaal je natuurlijk zelf. Maar het is een aanrader om drie steden als rode draad aan te houden voor je trip. Deze steden zijn, Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. Als je voor deze drie steden gaat, dan zul je zowel in de steden als onderweg tussen de steden de meest indrukwekkende dingen zien. 

San Francisco

De stad is gelegen rondom de San Francisco Bay en staat bekend om zijn steile heuvels, mist en uiteraard de Golden Gate Bridge. Het is een schitterende brug, maar misschien zoek je liever de wat minder toeristische plekken op. Een tip is dan de Skyline Boulevard, waar smalle wegen en scherpe bochten je naar toe zullen leiden om er vervolgens te kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Wil je een romantische zonsondergang, dan is het aan te raden om Crown Memorial State Beach een bezoek te gunnen. Het 4 kilometer lange strand wordt vaak vergeten en daarom kun je hier heerlijk rustig om tijd spenderen met je geliefde.

Skyline Boulevard

Los Angeles

Vervolgens laten we San Francisco achter ons om met de auto door te rijden naar de volgende stad op ons lijstje. Ben je een fan van pretparken? Dat komt goed uit, aangezien Los Angeles net als Parijs een Disneyland heeft. Het enorme pretpark is ook hier razend populair en een bezichtiging meer dan waard. Mocht je na de reis willen genieten aan het water, dan kun je terecht op Venice Beach. Dit is het meest populaire strand van California. Kijk er dan ook niet van op als je hier een beroemdheid tegen het lijf loopt.

LEES OOK:  Wat te doen in de omgeving van San Francisco? 7 tips

Las Vegas

Uiteraard verdient elke stad genoeg tijd om bezocht te worden, maar dat is geheel afhankelijk van je eigen tijdsplanning. Als laatste zullen wij een kijkje nemen in dé gokstad van de wereld: Las Vegas. Het is een stad die je eens in je leven bezocht moet hebben, al is het maar om het allemaal eens met eigen ogen te zien. Deze stad heeft alle hoogtepunten uit de wereld hier naartoe gehaald. Zo kun je jezelf laten vervoeren in een gondel of de Eiffeltoren in klimmen. Mocht alle drukte en neonlichten je gaan vermoeien (die kans is aanzienlijk), dan is het wellicht aan te raden weer wat rust op te zoeken in de Grand Canyon.

Kortom: je kunt in korte tijd veel beleven in West-Amerika, waar je laveert tussen uiterste rust en massale drukte. Huur een leuke Amerikaanse auto en ga ervoor.

Photo Credit 1
Photo Credit 2

1.841 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.