Terug in de tijd in Philadelphia: 5 historische hoogtepunten

Philadelphia, door inwoners liefkozend ‘Philly’ genoemd, is de geboorteplaats van de Verenigde Staten. De Onafhankelijkheidsverklaring werd hier getekend. Duik in de geschiedenis van deze levendige metropool met een bezoek aan onderstaande historische hoogtepunten.

De Liberty Bell

In het Liberty Bell Center kun je alle feiten en mythes rondom de Liberty Bell ontdekken. De bel is een van de belangrijkste symbolen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en van vrijheid in het algemeen. Ook de inscriptie geeft dit weer: ‘Proclaim LIBERTY throughout all the land unto all the inhabitants thereof’ (deel van Leviticus 25:10). Maak een rondje langs de verschillende historische documenten in het centrum en bekijk de film die toont hoe de bel door verschillende groeperingen door de jaren heen als symbool van de vrijheid is gebruikt.

Betsy Ross House

Volgens de overlevering maakte Betsy Ross de eerste Amerikaanse vlag. Het Betsy Ross House – waar zij vermoedelijk heeft gewoond – is nu een museum dat populair is bij bezoekers aan Philadelphia. Leer meer over het leven van de beroemde naaister en geniet van de inrichting van het meer dan 250 jaar oude pand.

Independence Hall

De Independence Hall vormt het hoogtepunt van het Independence National Historic Park en is UNESCO Werelderfgoed. In dit beroemde gebouw werd de Onafhankelijkheidsverklaring getekend op 4 juli 1776. Ook werd de Amerikaanse grondwet hier opgesteld. De Independence Hall werd gebouwd tussen 1732 en 1756 en was zetel van Pennsylvania’s koloniale regering. Kom meer te weten over geschiedenis van politiek Amerika met een bezoek aan de verscheidene vertrekken die nog in originele staat bewaard zijn.

Elfreth's_Alley

Elfreth’s Alley (photo credit: Wikimedia)

Elfreth’s Alley

Een bezoek aan Philadelphia is niet compleet zonder een kijkje in Elfreth’s Alley. Dit is de oudste continu bewoonde straat van de Verenigde Staten. In Europa stelt het niet veel voor, maar in Amerika is eeen straat van bijna driehonderd jaar oud heel wat. Waan je in de 18de eeuw met de verschillende historische huizen. De oudste huizen zijn waarschijnlijk nummer 122 en 124, die tussen 1725 en 1727 werden gebouwd. Het Mantua Maker’s Museum House op nummer 126 is open voor het publiek. Hier kun je ontdekken hoe zo’n 250 jaar geleden mantels werden gemaakt.

LEES OOK:  Goederen invoeren? Check de Douane-app

National Constitution Center in Philadelphia

Dit museum vormt de perfecte afsluiting van je historische tour door Philadelphia. Met interactieve tentoonstellingen wordt de geschiedenis van de Amerikaanse grondwet op een levendige manier verteld. De vaste exposities omvatten: ‘Freedom Rising’, een multimediale theaterproductie, het verhaal van ‘We the People’, een interactieve tentoonstelling, en de ‘Signers’ Hall’, met 42 levensgrote bronzen standbeelden van de grondleggers van de VS.

Photo Credit: Wikimedia

 

824 views
(nog geen waarderingen)
Laden...