Drie Amerikaanse klassiekers die je doen watertanden

Amerikaanse auto’s staan de laatste jaren niet bepaald bekend om hun hoge kwaliteit en ook het design van de meeste nieuwe modellen zal slechts weinig harten sneller doen kloppen. Hoe anders was dit in de gouden tijd van Motor City. In de jaren vijftig rolde in Detroit het ene na het andere juweel van de band. Nog steeds zijn veel van die klassieke modellen voor autoliefhebbers onovertroffen. We keken op de occasionwebsite AutoScout24 en we verbaasden ons over de hoeveelheid schitterende oldtimers die in ons land te koop staan. Zomaar drie juweeltjes die wij graag op de denkbeeldige oprijlaan zouden willen hebben staan.

Buick Century Convertible (1955)

Buick Century Convertible (1955)
€ 49.900

Een van de meest legendarische erfstukken van Detroit was deze convertible met een 6 liter V8 met 236 pk, die een voor zo’n massieve bak bijna onvoorstelbare acceleratie van 0-100 km/u binnen 10 seconden klaarspeelde. In de jaren vijftig gold dit als één van de meest betrouwbare auto’s. Onder andere de California Highway Patrol reed in een speciale twee-deurs versie van de Century Sedan. De convertible had standaard elektrische ramen, hetgeen in die tijd zeer bijzonder was.

Bekijk de Buick op AutoScout24

Cadillac Deville (1958)

Cadillac DeVille
€ 29.950

Snobs zien Rolls Royce vaak als luxueus stijlicoon en Cadillac als voorbeeld van de Amerikaanse smakeloosheid. In de jaren vijftig maakte Cadillac echter schitterende auto’s die, ook al waren zij op en top Amerikaans, wel degelijk stijlvol waren. En bovendien technisch zeker niet de mindere van de Britse trots. Deze cabrio, met een interieur in drie tinten blauw (nee, niet grijs, blauw!), een voor die tijd revolutionaire elektrische stoelverstelling, elektrisch te openen kap en tal van andere snufjes die James Bond pas jaren later onder ogen zou krijgen, staat gewoon te koop in Nederland. Uiteraard met een krachtige V8 motor, die maar liefst 250 pk levert.

LEES OOK:  Abercrombie & Fitch naar Amsterdam?

Bekijk de Cadillac op AutoScout24

Pontiac Vibe Star Chief Jubilee (1956)


€ 45.000

Pontiac was het automerk van General Motors dat bekend stond om zijn gunstig geprijsde “performance vehicles”. Dit is een zeer zeldzame auto in perfecte staat. De V8 Strato Streak motor van 5190 cc levert 223 pk (!) en een topsnelheid van 155 km/u. Originele bekleding en een fraai verlicht hood-ornament op de motorkap. Let ook op die schitterende zijspiegels! Echt een auto die met liefde en vakmanschap is gemaakt. Je moet met deze bijna 6 meter lange auto wel van inparkeren houden!

Bekijk de Pontiac op AutoScout24

Chevrolet Corvette Convertible (1968)

Corvette C3 Convertible
€ 25.500

De Corvette is misschien wel de ultieme Amerikaanse powercar. Het eerste model was een convertible concept car die in 1953 op de GM Motorama werd getoond. De auto werd vernoemd naar de Corvette, een klein, wendbaar oorlogsschip. Nu is dat misschien niet zo’n gelukkige benaming, aangezien de Corvette bekend staat als een sportauto die weliswaar razendsnel is, maar het qua wegligging van vrijwel iedere sportauto van Europese makelij verliest. Desalniettemin is de Corvette een juweel van een auto die de Amerikaanse vrijheidszin in hart en nieren uitdraagt. Deze convertible is alweer van de derde generatie en heeft een V8 motor met een inhoud van maar liefst 5.7 liter. En, bijzonder voor een Amerikaanse auto, voorzien van een handgeschakelde vier-bak.

Bekijk de Chevrolet op AutoScout24

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met AutoScout24

2.218 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.