Morgen gaat Abercrombie & Fitch open in Amsterdam

Velen hebben er jaren op gewacht: de opening van de eerste Nederlandse winkel van het hippe Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch. Nu is het dan eindelijk echt zover. Terwijl het niet bijzonder goed gaat op de thuismarkt, zet A&F zijn uitbreidingsplannen in Europa door. Na de opening van een winkel in Düsseldorf, vorig jaar, is het nu de beurt aan onze hoofdstad. Donderdag 13 december gaan de deuren van A&F Amsterdam open.

Aan de Amsterdamse Leidsestraat, in het voormalige pand van Metz & Co, is het Amerikaanse merk gevestigd. In de VS werden de afgelopen tijd tientallen winkels gesloten, maar in Europa zit groei. Tot voor kort moesten we de kleren kopen via de webshop (waarvan het Europese distributiecentrum al wel enige tijd in Nederland zat), nu kan het dus ook in een ‘echte’ winkel.

Op het eerste gezicht lijkt de kleding van Abercrombie & Fitch nauwelijks bijzonder. Toch is het merk mateloos populair, zeker onder jongeren. Het imago van A&F is zo sterk dat het merk nauwelijks iets aan marketing hoeft te doen. Een vlekkeloze winkelpresentatie met mooie meisjes en de bekende A&F-modellen met ontbloot mannelijk bovenlijf doen de rest.

De winst van het uit New York afkomstige kledingmerk steeg – in weerwil van de negatieve cijfers in Amerika – in het afgelopen kwartaal met 40 procent.

(Photo Credit) 

LEES OOK:  Amerikaanse hypotheekmarkt
6.326 views
(2 stemmen, gem.: 4,50 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.