Bevestigd: Abercrombie & Fitch dit najaar in Amsterdam

Abercrombie & Fitch

Een droom van vele mode- en Amerika-liefhebbers wordt dit najaar dan eindelijk werkelijkheid. De populaire Amerikaanse modeketen Abercrombie & Fitch (A&F) komt naar Amsterdam. De geruchten deden al langer de ronde, maar werden tot nu toe altijd ontkend door het bedrijf. Nu heeft een woordvoerder van A&F bevestigd dat de modewinkel inderdaad naar Amsterdam komt. Om precies te zijn in het oude oude pand van Metz & Co op de hoek van de Leidsestraat en de Keizersgracht. Importeren van Abercrombie & Fitch via de Amerikaanse website is dan niet meer nodig!

In tegenstelling tot enkele jaren terug ziet de omzetontwikkeling er de laatste tijd niet echt goed uit voor A&F. Het was dan ook onduidelijk of de expansieplannen nog door zouden gaan. Maar vooralsnog ziet het bedrijf een goede zet in de komst naar Amsterdam. Een woordvoerder laat weten dat er nog steeds nieuwe vestigingen worden geopend als blijkt dat op die locaties een flinke omzet gehaald kan worden. Opmerkelijk, omdat het bedrijf in Amerika juist veel winkels heeft moeten sluiten. Volgens Abercrombie & Fitch gaat het met de winstgevendheid in de buitenlandse filialen echter veel beter.

De typerende stijl van Abercrombie & Fitch

Op de kleding van A&F is het logo altijd nadrukkelijk aanwezig. De collectie heeft een hippe, sportieve insteek en het merk wordt soms met de homoscène geassocieerd, omdat in zijn campagnes altijd tot vrijwel op het kruis ontblote jongemannen figureren. Volgens Abercrombie & Fitch zelf is het echter geen homomerk, maar is het gewoon een unieke, all-american stijl die het merk probeert te verkrijgen.

LEES OOK:  Dingen uit Amerika die we het meest missen


De mooie jongens van Abercrombie & Fitch

Het monumentale pand aan de Leidsestraat blijft eigendom van Metz & Co. Het warenhuis zelf, dat ook in zwaar weer verkeerde, is inmiddels met een nieuwe collectie verhuisd naar het Koningsplein.

Bron: FashionUnited.nl

6.584 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.