‘Bij de Heart Attack Grill kun je jezelf zijn’

Heart Attack Grill Las Vegas

Zeg je overgewicht, dan zeg je vaak in één adem: Amerika. Hoewel wij hier er in Nederland de laatste tijd ook wat van kunnen. Gisteravond besteedde het VPRO-programma Metropolis aandacht aan overgewicht.

Verschillende plekken op de wereld kwamen aan de orde en Amerika werd natuurlijk niet overgeslagen. Het land waar 34% van de bevolking kampt met zwaar overgewicht (obesitas) en waar op jaarbasis 40 miljard burgers worden verorberd. Volgens de cijfers van de redactie.

Heart Attack Grill Las Vegas

Het programma opent met Big Mike die de Heart Attack Grill in Las Vegas bezoekt. In dit themarestaurant schamen ze zich niet voor een calorietje meer of minder. Het charmante personeel (de meesten opvallend slank) is uitgedost als zuster of dokter en voorafgaand aan het eetfestijn word je als ‘patiënt’ in toepasselijke kleding gehesen. Ook komt er een stethoscoop aan te pas, waarna je weet of je geschikt bent voor een ‘Quadruple Bypass Burger’. Ben je boven de 160 kilo, dan eet je gratis (met als resultaat dat je natuurlijk nóg dikker wordt).

Big Mike is vaste klant. Met zijn gewicht eet hij altijd gratis. Hier kun je de uitzending van Metropolis terugkijken.

LEES OOK:  De mooiste natuurparken van Amerika
3.350 views
(nog geen waarderingen)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.