De metro van New York na Sandy

Overstroming in de metro van New York na orkaan Sandy

De storm Sandy heeft hevig toegeslagen in New York. De metro, die wekelijks 5 miljoen passagiers vervoert, ligt compleet stil. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de dienstregeling hervat kan worden en de New Yorkers weer bij hun werk kunnen komen.

Er liggen bomen over de rails, de stroom is in grote delen uitgeschakeld en maar liefst 10 ondergrondse stations tussen Manhattan en Brooklyn staan onder water. Ook zijn 7 ondergrondse tunnels overstroomd. De topman van het ruim 100 jaar oude metrosysteem sprak van een ramp ‘die nog nooit was vertoond in de geschiedenis van de metrolijn’.

Nadat de stations zijn leeggepompt, moet ook het complete traject worden nagelopen door inspecteurs van de MTA, het bedrijf dat de ondergrondse exploiteert. Het was op dinsdag 30 oktober nog onduidelijk hoelang dat gaat duren. Gelukkig was het bedrijf voordat de orkaan Sandy toesloeg, nog wel in de gelegenheid om de treinstellen in veiligheid te brengen.

Er gaan geluiden op dat New York zich voor de toekomst beter moet voorbereiden op dit soort rampen. Door klimaatveranderingen is de verwachting dat er steeds meer superstormen op de kust van New York zullen beuken.

Op onderstaande beelden van YouTube krijg je een indruk van de schade die Sandy aan de metro heeft veroorzaakt. De metro van New York is de zevende metrolijn ter wereld.


Normaal gesproken hartstikke druk, nu eng, donker en verlaten: de New York City Subway. Hier wil je geen zombies tegen het lijf lopen.

LEES OOK:  Het Nederlandse New York
1.620 views
(1 stemmen, gem.: 3,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.