Zo haal je Amerika naar je toe!

New York behang

Ga je dit jaar niet meer naar Amerika? Dat is jammer, maar er komt in de toekomst vast wel een mogelijkheid! In de tussentijd kun je natuurlijk ook een beetje Amerika naar jezelf toe halen. Wat dacht je van een mooie Amerikaanse poster boven je bed, een paar heerlijke Amerikaanse producten in de koelkast en een geweldige jukebox in de kamer? In dit artikel geven we je een paar tips.

Pulp Fiction Poster

Pulp Fiction boven het bed (foto: Edward Hendriks)

De snelle oplossing

Instant Amerika in je woonkamer of slaapkamer. Zo heb ik zelf (Edward Hendriks) een Pulp Fiction-poster boven het bed hangen. De muur aan het voeteneind is bekleed met New York-behang (zie foto boven). Zet er even wat Times Square-geluiden bij op en laat het licht aan, en je waant je ’s nachts in het hart van The Big Apple! Dat je dan niet meer slaapt, moet je maar voor lief nemen. Mooie USA-posters vind je op posters.nl.

American Diner

Onlangs schreven we al een stukje over de Gateway Diner in Almere. Maar misschien nog wel leuker is het om die Amerikaanse diner gewoon in huis te halen. Een paar hotdog-bordjes, ingelijste Amerikaanse filmsterren uit het verleden, een formica tafel, mosterd- en ketchupflessen en een servetdispenser bij de hand, een zwartwit geblokt patroon op de vloer… Je hebt helemaal niet veel nodig om jouw keuken om te toveren in een Amerikaanse fifties-keuken. Maar als je wilt, kun je ook helemaal losgaan. Zoals in onderstaand voorbeeld.

zo haal je Amerika naar je toe!

Jouw keuken als American Diner (bron: Pinterest)

Het ultieme Amerika-gevoel

Wat brengt jou het ultieme Amerika-gevoel in je eigen kamer? Voor ons komt een echte Wurlitzer-jukebox een heel eind in de goede richting. Toegegeven, je moet er wel de ruimte voor hebben. Het is nogal een ding, net als alles wat uit Amerika komt. Het Amerikaanse Wurlitzer heeft de opkomst van televisie en nieuwe vormen van vermaak niet overleeft, al schijnt de Duitse tak van Wurlitzer nog altijd nieuwe modellen te maken. Het mooiste blijft waarschijnlijk toch wel zo’n klassieke jukebox uit de fifties of sixties, met echte plaatjes erin. Er zijn heel veel mogelijkheden om een mooi exemplaar op de kop te tikken. Dus wat let je?

Cadillac telefoon

Leuk accessoire voor in je kamer: de Cadillac-telefoon (foto: Edward Hendriks)

popcornmachineOf een ander Amerikaans apparaat

Gaat een jukebox in je kamer jou (of je partner) een beetje te ver, dan zijn er natuurlijk ook wel kleinere apparaten met een fijne Amerikaanse sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cadillac-telefoon of een popcornmachine?

LEES OOK:  Een Amerikaanse wijk in Nederland

Een Cadillac-bed

In het Efteling Hotel had je vroeger een fifties-suite in een van de torenkamers. Je vond er – hoe kan het ook anders – onder andere een popcornautomaat en een jukebox. Die suite bestaat helaas niet meer (wel een Coca-Cola-suite). Maar je kunt wél het pronkstuk van toen in huis halen. Een heus Cadillac-bed. In het V8 Hotel in Duitsland kun je nog steeds in een klassieke Cadillac of in een van die andere geweldige auto’s slapen (hoewel slapen dan bijna zonde is).

Hoe haal jij Amerika naar je toe?

Hoe haal jij Amerika naar je toe? Wat zijn jouw beste tips? Geef hieronder een reactie en inspireer andere Amerika-fans!

818 views
(2 stemmen, gem.: 5,00 van de 5)
Laden...


Over de auteur

Dit Is Amerika
Alles over Amerika vind je op DitIsAmerika.nl. Wil je samenwerken met of adverteren op DitIsAmerika? Neem contact op met DitIsAmerika.nl voor de mogelijkheden.